392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Ukrajna nagyszabású offenzívát tervez tavaszra

10perc.hu
2023. 01. 05.
Ukrajna nagyszabású offenzívát tervez tavaszra

Az ukrán hírszerzés főnöke nem zárta ki azt sem, hogy Oroszország területét fogják érni újabb csapások.

2022. február 24-én indította meg katonai támadását Moszkva Ukrajna ellen. Akkor úgy nézett ki, Kijev maximum hetekig lesz képes ellenállni. Ám nemcsak megállította az ukrán hadsereg az orosz támadást, de jelentős mértékben foglalt vissza megszállt területeket.

Mostanra viszont annyira fordult a kocka, hogy Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke bejelentette, az orosz támadások kereszttüzében álló Ukrajna nagyszabású offenzívát tervez tavaszra. Budanov elárulta, a leghevesebb harcok márciusban várhatók.


Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke bejelentette, tavasszal ellentámadást indítanak az oroszok ellen     Fotó: Ukrán Elnöki Hivatal


„Célunk, és el is fogjuk érni, hogy visszatérjünk az 1991-es határokhoz, hiszen Ukrajnát a nemzetközi jog minden alanya elismeri" - hangsúlyozta az ukrán hírszerzés főnöke az ABC News-nak adott interjújában.

Hozzátette, hogy Oroszország területét fogják érni újabb csapások, de nem pontosította, hogy ki állna ezen támadások mögött. Szerinte a támadások egyre mélyebben történnek Oroszországon belül, de csak a háború befejezése után tud nyilatkozni arról, ki követte el ezeket a csapásokat.

Főkép forrása:
Twitter/Kyiv Post

További cikkek