Mai névnap:

Újraminősítették a balatoni kikötőket

10perc.hu
2 hete

A felmérésben a hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem voltak.

A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. májusban 33 Balaton körüli vitorláskikötő felmérését végezte el, ami a kikötők újraminősítését jelenti a Kék Csillag kikötőminősítési rendszerben. A felmérésben a hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem voltak.

A vizsgált marinák közül nyolcan érték el a legmagasabb, négycsillagos szintet. Kilencven százalék feletti eredménnyel kiemelkedik a sorból a balatonfenyvesi Fenyves Yacht Club és az alsóörsi Alsóörs Marina. Harmadikként a balatonlellei BL Yachtclub kikötője végzett. A felmérésben háromcsillagos szintet nyolc marina ért el, hat kikötő kétcsillagos, kilenc pedig egycsillagos minősítést kapott.

A felmérésben érintett és alacsonyabb szintet elért kikötőknél egy éven belül komoly felújítási munkálatokat terveznek, így várhatóan tovább emelkedik a színvonal. Jelenleg is zajlik a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlás Központ fejlesztése, bővíti kapacitását a Balatonfői Yacht Club, tervezik a Club Aliga kikötőjének fejlesztését, valamint a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötő-hálózatában egyebek mellett a szociális blokkok felújítását is.Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés