EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Újra dédnagymama lesz II. Erzsébet

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: The Telegraph

Gyermeket vár Beatrix hercegnő, a brit királynő 32 esztendős unokája, és a gólyahírt a Buckingham-palota is megerősítette.

Újra, immár tizenkettedik alaklommal lesz dédnagymama a brit uralkodó, II. Erzsébet - adta hírül a The Telegraph, miután a Buckingham palota nyilvánosságra hozta, hogy Beatrix hercegnő áldott állapotban van. Beatrix hercegnőt - András yorki herceg, a brit uralkodó harmadik gyermeke és volt felesége, Sarah Ferguson elsőszülött leányát – 2020. július 17-én vette el feleségül Edoardo Mapelli Mozzi 39 éves olasz ingatlanmágnás, akinek egy korábbi kapcsolatából már van egy kisfia. A házaspár első gyermeke a 95 esztendős II. Erzsébet királynő tizenkettedik dédunokája lesz, akik közül négy 2021-ben látta, vagy látja majd meg a napvilágot.


Beatrix hercegnőt 2020. július 17-én vette el feleségül Edoardo Mapelli Mozzi 39 éves olasz ingatlanmágnás    Fotó: Twitter/The Royal Family


Harry herceg és szintén várandós felesége, Meghan hercegnő második gyermekének érkezése néhány héten belül várható, és ha világra jön a kisbaba, akkor Beatrix hercegnő a tizedik lesz a brit trónutódlási sorban, míg gyermeke a tizenegyedik lesz a trónöröklési sorrendben.

Beatrix ugyan jogosult a "királyi fenség" megszólításra, de a királyi család hivatalos mindennapi tevékenységében ő sem vesz részt, polgári állása van: a York néven az Afiniti nevű, New York-i székhelyű szoftvertechnológiai vállalat alelnöki tisztségét tölti be.