EUR: 385,80 Ft
USD: 358,32 Ft
CHF: 391,09 Ft
GBP: 439,44 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Újabb orosz légikatasztrófa: egy gép lezuhant, egy pedig kényszerleszállást hajtott végre

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Mind a hét, a gépen tartózkodó embert az életét vesztette, amikor egy An-12-es teherszállító repülőgép a földnek vágódott Irkutszk közelében, míg áldozatok nélkül sikerült letenni egy Boeing-747-est Novoszibirszkben.

Úgy tűnik, sosem lesz vége az oroszországi légikatasztrófáknak. Ezúttal Irkutszk közelében zuhant le egy An-12-es teherszállító repülőgép, amely Jakutszkból Irkutszkba repült. A gép fedélzetén tartózkodó hét ember – három fehérorosz és 2-2 orosz és ukrán – a talajba csapódott és kigyulladt repülőn halt meg.

Az An-12-es a „Grodno” fehérorosz légitársaság gépe volt, amely élelmiszert és egyéb árucikket szállított Csukotkába, ahonnan már visszafelé tartott az irkutszki bázisrepülőtérre. A Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség bejelentette, hogy a repülőgép személyzete jelezte, hogy miután rossz irányból közelítették meg a kifutót, megkerülik a repteret, és a második próbálkozáskor vágódtak a talajba.

Szintén ma kis híján az előbbinél is nagyobb szerencsétlenség történt. Kényszerleszállást hajtott végre Novoszibirszkben az ASL Airlines Belgium egyik Boeing-747-es járata, amely Liège-ből Qingdaoba repült. A pilóták sikerrel hajtották végre a veszélyes manővert, így végül senki sem halt meg a személyzet tagjai és az utasok közül.