392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Tudod, mely ételeket nem érdemes lefagyasztani? Mutatjuk

10perc.hu
2023. 02. 10.
Tudod, mely ételeket nem érdemes lefagyasztani? Mutatjuk

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszővé válhatnak a leveleik.

Általában kevesen tudják, hogy több olyan élelmiszer is van, amelyeket nem szabad a fagyasztóban tárolni: jobb esetben csak az ízük lesz sokkal rosszabb, de az is előfordulhat, hogy veszélybe sodorják az ember egészségét – írta a FemCafe.

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszővé válhatnak a leveleik. A szószokat sem szabad lefagyasztani, mert az egyik alapanyaguk, a keményítő miatt könnyedén vizenyőssé válhatnak a fagyasztás után. Ugyanez a szabály érvényes a puddingok esetében is.


A zöldségeket és gyümölcsöket úgy fagyasszuk le, hogy előtte tájékozódjunk arról, milyen lesz a végeredmény     Fotó: Pixabay


A krémlevesek azért nem ajánlott a fagyasztóban tartani, mert túlságosan megfagyhatnak vagy megdermedhetnek – a sima levesekkel ellentétben. A szakértők úgy vélik, hogy nem ajánlatos lefagyasztani a nem túl zsíros halakat, a főtt tésztát, a rizst vagy épp a főtt tojásfehérjét sem, de ezek közé sorolható a majonéz is.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek