EUR: 370,55 Ft
USD: 346,73 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,99 Ft
RON: 74,60 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Trump: visszavágnak a republikánusok

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: newsmax.com/AP

A volt amerikai elnök szerint mind a 2022-es törvényhozási, mind pedig a 2024-es elnökválasztáson a pártja szerzi majd meg a győzelmet.

Eddig bírta maga körül a csendet Donald Trump. A volt amerikai elnök egy floridai eseményen, a Republikánus Országos Bizottság (RNC) adományozói találkozóján pártja fényes jövőjét vetítette elő. Trump ugyanis biztos abban, hogy a republikánusok 2022-ben visszaszerzik a többséget a törvényhozásban, és 2024-ben megnyerik az elnökválasztást.

„Ma este azért gyűltünk össze, hogy a Republikánus Párt jövőjéről beszéljünk, illetve arról, mit kell tennünk annak érdekében, hogy jelöltjeinket a győztes pályára állítsuk” – fogalmazott a volt elnök, aki hozzátette, fő célja, hogy növelje a Republikánus párt létszámát. A kiszivárgott hírek szerint Trump élesen kritizálta - a választások során elkövetett hibái miatt - Mitch McConnellt, az amerikai szenátusban kisebbségben lévő republikánusok vezetőjét, illetve arról is beszélt, hogy csalódott Mike Pence volt alelnökben.

Jason Miller, Trump tanácsadója és szóvivője megerősítette a Newsmax című amerikai internetes oldalnak, hogy a volt elnök a félidős választásokon a szenátus és a ház visszaszerzésére helyezi a hangsúlyt. Azzal kapcsolatban, hogy Trump elindul-e a 2024-es elnökválasztási küzdelemben, Miller azt mondta: "Nyilván elfogult vagyok, remélem, Trump elnök úgy dönt, hogy újraindul. A volt elnök erősebb, mint valaha, és 2024-ben Trump lesz messze a legnagyobb favorit a republikánusok között".