392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tovább zuhan szerda hajnaltól az üzemanyagok piaci ára, januártól megszűnhet az ársapka

10perc.hu
2022. 11. 29.
Tovább zuhan szerda hajnaltól az üzemanyagok piaci ára, januártól megszűnhet az ársapka

Egyre több benzinkúton van már most üzemanyaghiány, így hiába csökken a benzin litere 11, míg a gázolajé 13 forinttal szerdától, nem biztos, hogy az autósok tankolni tudnak.

Jelenleg 150 magyar kisebb település korlátozott üzemanyag-ellátást, míg a hazai nagyvárosokban is egyre szűkül az üzemanyag kínálat - mondta a napi.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke. Ez pedig azt jelenti, nem készülni kell a benzinhiányra, ugyanis ezzel már most szembe kell néznie minden autósnak.

Kijelentette, a biztonságos üzemanyag-ellátás összeomlott Magyarországon. A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke ezek után nem tartja valószínűnek, hogy a hazai piac valaha visszatalál az ársapkás időszak előtti állapothoz.

„Egy évig fürödtünk a 480-as árstopos üzemanyagban. Egy év mosolygás után most sok évnyi sírás következik” – vélekedett Egri Gábor.

Már a kormány is érzékeli, egyre tarthatatlanabb a helyzet, és bejelentette, január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, amivel párhuzamosan a százhalombattai finomító is folyamatosan működik.

Mindenesetre szerdától tovább szűkül az olló a hatósági áras, 480 forintos literár, valamint a 95-ös benzin és a gázolaj hatósági ára között a holtankoljak.hu értesülése szerint. Ugyanis a benzin bruttó 11 forinttal (627 Ft/liter), a gázolaj pedig bruttó 13 forinttal lesz olcsóbb (692 Ft/liter).

További cikkek