393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tovább menetel a Sopron

10perc.hu
2021. 01. 23.
Tovább menetel a Sopron

A soproniak bejutottak az Euroliga legjobb nyolc csapata közé, és a francia Lyon-ASVEL ellen vívhatják ki a Final Fourban való szereplést, míg három magyar klub is ott van az Európa Kupa nyolcaddöntőjében.

A Sopron Basket egyszerűen nem tud meccset veszíteni. A női kosárlabda Euroliga hatodik fordulójában a bourges-i buborékban vívott utolsó találkozóján harminc ponttal, 84-54-re legyőzte a francia Landes csapatát, ezzel továbbra is százszázalékos. Bármilyen hihetetlen, de a magyar bajnok legutóbb 2020. február végén az olasz Famila Schio ellen veszített tétmérkőzést.

A soproniak végig nagy fölényben voltak riválisukkal szemben – a nagyszünetben már 45-28-ra vezetett a magyar együttes –, és végül mind a négy negyedet megnyerve a meccset is magabiztosan húzták be. A Sopron az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával, az ugyancsak francia Lyon-ASVEL együttesével csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.



Az Európa Kupa csoportküzdelmei is befejeződtek, és jó hír, három magyar együttes is bejutott a nyolcaddöntőbe. A Szekszárd 75-64-re legyőzte a házigazda Győrt , így csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé, míg a győriek búcsúztak a sorozattól. A magyar együttesek közül a DVTK és a Cegléd is kiharcolta a továbbjutást. A nemzetközi szövetség erősorrend alapján rangsorol: a legjobb a 16-odikkal, a második a 15-ödikkel találkozik és így tovább. Ezek alapján az Atomerőmű KSC Szekszárd (4.) a Saint-Amand Hainaut Basket (13.) csapatát kapta, a VBW CEKK Cegléd (10.) pedig a Carolo Basketet (7.). A Diósgyőr (14.) ellenfele a Valencia (3.) lesz. A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is egyazon buborékban rendezik meg március 16. és 18. között.

Főkép forrása:
Sopron Basket

További cikkek