EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Több irányból indult pusztító orosz támadás Ukrajna ellen, Putyin a világot fenyegeti!

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: TASZ

Kommandós támadás indult a kijevi repülőtér ellen és páncélos támadás minden lehetséges irányból, valamint partra is szálltak a tenger felől, az ukrán fővárost cirkáló és ballisztikus rakétákkal is lőtték, miközben az orosz elnök soha nem látott válaszcsapással fenyegeti a világot, ha beavatkoznak az ukránok mellett.

Bekövetkezett az, amire mindenki számított, és az oroszok minden szinten hazudoztak róla: pusztító erejű, több irányú támadást indított Oroszország a szuverén Ukrajna ellen. A szakértők egyöntetű véleménye szerint ez egy büntetőháború, aminek egyértelmű célja, hogy megbuktassa a jelenlegi ukrán kormányt.

Ez egy villámháború, hiszen nagy rakétatámadások indultak katonai célpontok ellen a nagy városokban. Kommandós támadás indult a kijevi repülőtér ellen és páncélos támadás minden lehetséges irányból, valamint partra is szálltak a tenger felől. Kijevet cirkáló és ballisztikus rakétákkal is lőtték.

Egyértelműnek tűnik, hogy a támadásokra parancsot adó Putyin a rakétatámadásoktól gyors eredményt vár, nem akar megszállást, de a két elismert népköztársaságot el fogja foglalni. A legnagyobb szárazföldi műveletek is ott várhatók, de a kijevi repülőtér megszállására is készülhetnek, ugyanis az orosz katonai vezetés arra számít, hogy az ukrán haderő a jobb védekezés érdekében visszavonul a városokba.


Kommandós támadás indult a kijevi repülőtér ellen     Fotó: TASZ


A nyugati világ azonnal válaszlépéseket helyezett kilátásba, az sem kizárt, hogy a NATO fegyverekkel segíti Ukrajnát, illetve információval tudja ellátni az ukrán csapatokat. Ugyanakkor az eddig már bejelentett szankciók mellé sokkal keményebb, Oroszországot igencsak érzékenyen érintő intézkedéseket akarnak foganatosítani.

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a NATO katonailag megerősíti a kelet-európai szövetségeseit, azaz további erőket telepítenek a balti országokba, Lengyelországba, Romániába, vélhetően Magyarországra is.


Pusztító erejű, több irányú támadást indított Oroszország a szuverén Ukrajna ellen    Fotó: rosbalt.ru


Erre válaszul a CNN szerint Putyin bejelentette, hogy „bárki az utunkba áll, vagy fenyegetést jelent országunkra, azonnali válaszlépéssel fog találkozni, aminek olyan következményei lesznek, amit még soha nem láttak a történelem során. Minden lehetőségre felkészültünk. Minden szükséges döntést meghoztunk. Remélem, hogy megértették a szavaimat.”

Küszöbön áll a 3. világháború?