392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Tizedik lett az Eb-n a női kézilabda-válogatott

10perc.hu
2020. 12. 16.
Tizedik lett az Eb-n a női kézilabda-válogatott

Az utolsó meccsen Norvégia ellen 32-21-es vereséget szenvedett Magyarország, ezzel számára befejeződött a dániai kontinensviadal.

Vélhetően minden többet várt a tokiói olimpián való részvételért még harcban álló magyar női kézilabdázóktól. A válogatott ugyan továbblépett a csoportjából, ám ugyanez már nem sikerült a középdöntőből. Ráadásul a búcsú sem sikerült túl jól, ugyanis utolsó ellenfelük, Norvégia végig magabiztosan vezetett a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén, végül 32-21-re győzött a magyarok ellen.

A 11 gólos norvég győzelem egyben azt is jelentette, hogy a magyar válogatott a 10. helyen zárta a kontinensviadalt. A két szövetségi kapitány, Danyi Gábor és Elek Gábor úgy vélekedett, az Eb-n látott hibákat ki kell javítani, ha ott akar lenni a csapat az olimpián.



„Testközelből megtapasztalhattuk, hogy a top csapatok milyen dinamikán és tempóval játszanak, egyszer ide kéne nekünk is majd eljutni. Hullámzó volt a teljesítményünk, viszont ebben voltak olyan periódusok is, amikor bárkivel fel tudjuk venni a versenyt. Most előre kell néznünk és dolgozni” – jelentette ki Danyi Gábor.

Ugyanakkor jó hírek is érkeztek a csapattal kapcsolatban. A tizedik helyen végzett magyar válogatottból három játékos került be abba a 40 fős keretbe, amelyből összeállítják a dániai női kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatát. A torna honlapja szerint a jobbszélsőknél Lukács Viktória, a jobbátlövőknél Klujber Katrin, a balátlövőknél pedig Szöllősi-Zácsik Szandra került be posztján a legjobb öt közé.

Főkép forrása:
mksz.hu

További cikkek