EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Mostantól a nők is úszhatnak félmeztelenül a medencében

Nagyvilág
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Pixabay

A bíróság kimondta, a berlini medencék minden látogatója, beleértve a nőket és azokat is, akik nembinárisnak vallják magukat, fedetlen mellekkel használhatják a létesítményeket.

A berlini nők a férfiakhoz hasonlóan mostantól félmeztelenül úszhatnak a város nyilvános medencéiben, ha épp úgy döntenek. A döntés azután született meg, hogy egy nő panaszt tett a német főváros egyik létesítménye ellen, miután nem engedték neki, hogy fedetlen mellekkel használja az uszodát – írta a Blikk.

A nő panaszt nyújtott be a szenátus Igazságügyi, Sokszínűségi és Diszkriminációellenes Minisztériumához. A hatóságok pedig egyetértettek abban, hogy a nő diszkrimináció áldozata lett, így ezen a héten kimondták, hogy a berlini medencék minden látogatója, beleértve a nőket és azokat is, akik nembinárisnak vallják magukat, fedetlen mellekkel használhatják a létesítményeket – számolt be a CNN.

Berlin tartományi kormánya sajtóközleményében szintén megerősítette a lépést. „Egy sikeres diszkriminációs panasz eredményeként a berlini fürdőhelyek a jövőben a nemek közötti egyenlőség mellett alkalmazzák lakás- és fürdőszabályaikat” – állt a közleményben.