392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Tetőzik a hőség!

10perc.hu/KM
2021. 06. 24.
Tetőzik a hőség!

Még két napig tart a rettentő forróság, tűzgyújtási tilalom és vízkorlátozás van érvényben.

Rengeteg folyadékkal és megfelelő ruházattal lehet csak átvészelni a most tomboló hőséget. Mindenképpen fehér vászon öltözet a javasolt és legalább fél liter vízzel induljon el mindenki otthonról. A szakemberek szerint legalább 3 liter vizet kell meginni, ahhoz, hogy ne legyen probléma a melegben. Dél és három óra között kerülni kell a kint tartózkodást.

Vízvételi hűsítópontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti Közlekedési Központ: a metróvonalak területén ivókutakon és tíz ügyfélközpontban úgynevezett vízvételi pontokon lehet inni az utasoknak. A fővárosi és a kerületi önkormányzatok a Baross téren és a Boráros téren hűsítőközpontokat hoztak létre.



Vízkorlátozás lépett életbe Budakalászon és másik nyolc budai településen, így ezeken a helyeken tilos locsolni, a medencét feltölteni! Pécelen az önkormányzat komoly büntetést szab ki, ha valakit a kiskertje locsolásán kap.

Ugyanakkor országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe mától, mert a csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avarrétegét, ami gyorsan terjedő felszíni tüzek és ebből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet. A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek