Mai névnap:

Tetőzik a hőség!

10perc.hu/KM
1 hónapja
Kiemelt kép: freepik.com

Még két napig tart a rettentő forróság, tűzgyújtási tilalom és vízkorlátozás van érvényben.

Rengeteg folyadékkal és megfelelő ruházattal lehet csak átvészelni a most tomboló hőséget. Mindenképpen fehér vászon öltözet a javasolt és legalább fél liter vízzel induljon el mindenki otthonról. A szakemberek szerint legalább 3 liter vizet kell meginni, ahhoz, hogy ne legyen probléma a melegben. Dél és három óra között kerülni kell a kint tartózkodást.

Vízvételi hűsítópontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti Közlekedési Központ: a metróvonalak területén ivókutakon és tíz ügyfélközpontban úgynevezett vízvételi pontokon lehet inni az utasoknak. A fővárosi és a kerületi önkormányzatok a Baross téren és a Boráros téren hűsítőközpontokat hoztak létre.


Legalább fél liter vízzel induljon el mindenki otthonról    Fotó: freepik.com


Vízkorlátozás lépett életbe Budakalászon és másik nyolc budai településen, így ezeken a helyeken tilos locsolni, a medencét feltölteni! Pécelen az önkormányzat komoly büntetést szab ki, ha valakit a kiskertje locsolásán kap.

Ugyanakkor országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe mától, mert a csapadékmentes időjárás és az év első hőhulláma kiszárította az erdők avarrétegét, ami gyorsan terjedő felszíni tüzek és ebből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet. A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is.



Elküldés e-mail-en Elküldés Viber-en
Hirdetés
Hirdetés