392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tesztelik a pedagógusok teljesítményértékelését – komoly változás, a legrosszabb tanár bére sem csökken

10perc.hu
2023. 02. 22.
Tesztelik a pedagógusok teljesítményértékelését – komoly változás, a legrosszabb tanár bére sem csökken

Ha egy intézményvezető úgy látja, hogy valaki nagyon gyengén teljesít, van lehetősége levonni az illető fizetéséből, de ez nem lesz kötelezettség.

A pedagógusok teljesítményértékelési rendszere szeptemberben indul, de a rendszer tesztelése már napirenden van - mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Az értékelési rendszer kipróbálásához már felkértek különböző típusú, illetve létszámú intézményeket.

Horváth Péter közölte, hogy a teljesítménycélokat nem a minisztériumok határozzák majd meg, hanem az intézményvezetők és a tanárok közösen dönthetnek majd róla. Ráadásul a hrportal.hu értesülése szerint a korábbi tervezet szerint levontak volna a fizetéséből a legrosszabbul teljesítő 25 százaléknak, azonban az elképzelés olyan negatív fogadtatást kapott, hogy elvetették.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint kötelezően nem vonnak majd le fizetést azoktól sem, akik a legrosszabbul szerepelnek a teljesítményértékelésen. Viszont, ha egy intézményvezető úgy látja, hogy valaki annyira gyengén teljesít, van lehetősége levonni az illető fizetéséből, de ez nem lesz kötelezettség.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek