393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Testolaj vagy testápoló?

10perc.hu
2020. 12. 29.
Testolaj vagy testápoló?

Nem jelenthető ki, hogy általánosan a testolaj vagy a testápoló lenne a jobb – ez egyéni kérdés, és leginkább attól függ, hogy milyen a bőrtípusa.

Sokan vannak, akik egész életükben hűek voltak a testápolóhoz, manapság viszont a testolaj is teret hódított, és sokan átpártoltak, és már csak az utóbbit használják. De vajon melyik a jobb? A választ a glamour.hu szakemberei segítségével próbáltuk megtalálni.

Ha benőtt szőrszálakkal vagy túlzott izzadással küzd, akkor a testápoló az ideális választás. A száraz, dehidratált, napkárosodott bőr, valamint bizonyos bőrbetegségek, például az ekcéma, a pikkelysömör vagy a grízes bőr esetén jobb, ha testolajat használ mindenki. A mostani, téli időszakban például a kiszáradt ajkakat és könyököket is remekül táplálja, mivel behatol a bőr mélyebb rétegeibe, és így hosszabb időn át képes tartós pozitív hatást kifejteni.



Ha a testolajat használja valaki hidratáló krémként, akkor biztosan jó erősítést ad a bőre számára, hiszen a testolaj remek hidratáló hatással rendelkezik. Nem árt viszont tudni, hogy ezt a hatását a legfelső rétegében fejti ki, ahova nagyon jól behatol és azonnal nyugtató hatást fejt ki, viszont az alatta lévő rétegekbe már nem jut el. Szintén kedvező tulajdonsága, hogy csökkentheti a striák, a narancsbőr és a bőrpír megjelenését. A zsíros vagy pattanásos bőrtípusok számára kimondottan előnyös, mivel segít egyensúlyban tartani a bőrt, és csökkenti annak természetes hajlandóságát az olajtermelésre.

Ha a testápolót használja hidratáló krémként, akkor lággyá és rugalmassá teheti a bőrét. A száraz bőr extra feszességet, esetlegesen töredezett bőrfelületet okozhat, amit a testápoló képes leküzdeni azáltal, hogy táplálja a bőrt a vágyott nedvesség hozzáadásával. Pozitív tulajdonsága, hogy vékony rétegű, nem ragacsos, és gyorsan felszívódik. A bőr több rétegébe is képes behatolni, ezért hidratáló hatása hosszan tartó.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek