393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Téli teendők a muskátlival

10perc.hu/otthonod.hu
2020. 12. 04.
Téli teendők a muskátlival

A szakemberek szerint így kell életben tartani a növényt a hidegben is.

A muskátlinak a magyarországi tél a véget jelentheti, hiszen nagyon hideg van a túléléshez. Bár nem tartoznak a legdrágább növények közé, érdemes megpróbálkozni az átteleltetésével. A sikeres teleltetés egyáltalán nem bonyolult, mindössze csak néhány szempontot kell csupán figyelembe vennünk hozzá.

A muskátli a fagypont alatti hőmérsékletet már nem képes túlélni, a tűréshatára 3-5°C-ig tart. Ezért csak addig tartsuk kint, amíg az éjszakai hőmérséklet sem csökken fagypont alá. Bár a muskátli meleget kedvelő növény, a teleltetéséhez az 5-10°C az ideális hőfok. Télre keressünk neki olyan helyet, ahol ennél nincs se melegebb, se hidegebb.



A muskátlinak télre egy száraz, sötét helyet válasszunk. Erre azért van szükség, mert a hidegben és sötétben megpihen a növény, nem hoz új hajtásokat és nem növekedik. Ilyen körülményeket garázsban, egy száraz pincében, egy fészerben vagy a társasházi lépcsőházban tudunk találni.

Télen a muskátli öntözése egyáltalán nem szükséges, sőt, káros is. A teleltetés során a nyirkos, párás levegőtől is óvnunk kell a muskátlit, mert már egy kevés nedvesség is képes elrohasztani a gyökereit. A muskátlit nem szükséges megmetszeni, nem kell visszavágnunk a szárait, csupán az elszáradt levelektől, virágoktól kell megszabadítanunk a növényt. Ha újságpapírba csomagoljuk a töveit, ebben az esetben tároljuk őket fellógatva.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek