Mai névnap:

Tavaly után megint online karácsonyozásra kényszerülnek a cégek

10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: freepik.com

A járvány erősödése miatt sorra mondják le az évzáró rendezvényeket, mert sokan nem merik megkockáztatni, hogy a negyedik hullám erősödésekor egy légtérbe hívják össze az alkalmazottaikat.

Ugyan néhány hete még úgy tűnhetett, hogy a cégek bátran rendezhetnek a járvány előtti időszakot idéző karácsonyi összejöveteleket az év végén. Ám azóta nagyot fordult a világ, és a negyedik hullám erősödése miatt az elmúlt hetekben sorra mondják le a vállalatok a már lefoglalt rendezvényhelyszíneket, és inkább virtuális vacsorákban, borkóstolókban, közös online játékokban gondolkoznak a vezetők.

„Az esetszámok meredek emelkedése miatt a vezetők nem tartják felelős viselkedésnek a nagy események megrendezését, ilyen kiszámíthatatlan körülmények között nem mernek nagyszámú munkavállalót egy légtérbe meghívni. Nemcsak beltéren, hanem kültéren sem tartják meg ezeket, ami oda vezet, hogy a karácsonyi partik ismét csak online térben valósulhatnak meg zömében” – magyarázta lapunknak Pintér Antal, az utóbbi évek egyik legizgalmasabb hazai fejlesztésének számító Flinkit! ötletgazdája.


Minden dolgozónak házhoz szállítják az ételt és egy meetinghez kapcsolódva közösen fogyasztják el azt, majd jöhet az online játék     Fotó: Flinkit!


A szakember elmondta, tavaly a második hullám közepén, vakcinák hiányában szóba sem kerülhettek még a személyes jelenlétű céges évzárók, ezért a legtöbb vállalatnak van már tapasztalata a virtuális karácsonyi bulik megszervezésében is. A legtöbb ilyen programot tavaly a kényszer szülte, de a közös élményt így is sikerült megadni a munkavállalóknak.

Megint népszerűek lesznek decemberben a virtuális vacsorák, amikor minden dolgozónak házhoz szállítják az ételt és egy meetinghez kapcsolódva közösen fogyasztják el azt, de bevett szokássá váltak a korábbi hullámokban a hasonló módon lebonyolított borkóstolók is.
Hirdetés
Hirdetés