393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Takarítási praktikák a mosógéphez

10perc.hu
2021. 02. 05.
Takarítási praktikák a mosógéphez

Ahhoz, hogy a ruhákat valóban illatosan is tisztán tudjuk kivenni a mosógépünkből, nem árt időnként magát a háztartási gépünket is kitisztítani.

Havonta legalább egyszer érdemes az egész mosógépet fertőtleníteni, amihez egyébként nincs szükség semmilyen speciális anyagra. Bármilyen meglepő, de az ecet is tökéletesen megfelel a célnak, ráadásul a bien.hu szerint használatával még a környezetet sem szennyezzük. Az ecet betöltését követően a 90 fokos programot kell elindítani, majd ennek lejártát követően szárazra kell törölni minden részét. Figyelem, az ecetes fertőtlenítést követően elsőnek kevésbé kényes ruhákat mossunk.

Az ecet mellett a mosószóda is a természetes takarítószerek közé tartozik. Ha a mosógépen lerakódások, foltok vannak, akkor keverjen el 2-3 evőkanál mosószódát langyos vízben, és ha feloldódott, körömkefével vagy egy már nem használt fogkefével súrolja át vele a kényes részeket. Az ecet egyébként remek vízkőoldó is egyben, ám ez csak akkor érvényesül igazán, ha belocsolja valaki a gépét vele, majd elindít egy üres mosást. Amikor ez lejár, hagyja állni a mosógépet órákon keresztül.



Nem árt, ha a mosószeradagoló-fiókját időnként fertőtleníteni, valamint minden használat után szárazra áttörölni, hogy ne keletkezzenek egy idő után kisebb-nagyobb lerakódások. Ugyancsak kiváló hatású lehet a citromsav, amit szupermarketekben, gyógyszertárakban kedvező áron beszerezhet bárki. A hatása hasonló, mint az eceté: remekül tisztít, fényesít és vízkőtelenít, ugyanakkor nem kell számolni a szúrós szaggal. Ugyanis a citromsav remekül közömbösíti a kellemetlen szagokat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek