393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Színesebb ruhatárra érdemes váltani

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 04. 20.
Színesebb ruhatárra érdemes váltani

A színeknek energiája van, és befolyásolja a hangulatot, mert nem a trend a fontos, hanem a személyiség, és a személyiséghez illő ruhásszekrény.

Ahogy a természet megújul tavasszal, érdemes a nőknek is picit megújulni, felfrissülni. Fontos, hogy szinte észrevétlenül vidámságot csempésszenek a mindennapokba. Ugyan az áprilisi időjárás szeszélyes - kortól függetlenül mégis érdemes a színesebb ruhákra váltani. A színeknek energiája van, és befolyásolja a hangulatot. Nem a trend a fontos, hanem a személyiség, és a személyiséghez illő ruhásszekrény – ebben segít olvasóinknak Tóth Judit stílus és sminktanácsadó.

A szakember szerint egy nő attól önazonos, ha megtanul a komfortzónájából kicsit kilépni és fel meri vállalni önmagát. A járvány okozta bezártság sok nőnek elvette az öltözködés iránti bizalmát és nem mernek színes ruhákat hordani, illetve az újabb stílusokkal kísérletezni. Helyette marad a szürkeség, a megszokott egyhangúság, az otthoni online munka alatt megszokott kényelmi ruhák.

Pedig ahogy a munkahelyre felöltözik, sminkel, azt a formát kellene otthon is felvállalni. Nem a külvilág, hanem önmaga miatt. Mindenkinek van egy saját stílusa, csak meg kell találni, hogy az illető miben érzi magát a legnőiesebbnek, és alkatilag, mit és mennyire érdemes hangsúlyozni.



Elsőként a stílustanácsadó egy személyiség-tesztet végez, majd az úgynevezett évszakelméleten alapuló színkendőzéssel kezdi, ugyanis Tóth Judit ebben látja a lényeget. A jó színek kiemelik a természetes szépséget, a szem színét, az ajkak természetes árnyalatát. Akármilyen furcsa, de mindezek még a fogakat is fehérebbé teszik. Rossz színek választásánál az összkép fakóvá, fáradttá, fásulttá válik.

Ha valakinek a hideg színek állnak jól, nekik érdemes a szürkés tónusú színeket előtérbe helyezni, mint például a szürke-ezüst-indigó, viola, acélkék, babarózsaszín, lágy fukszia, illetve ezek árnyalatai. Ezekben a színekben a bőr elkezd ragyogni, a szemszín élénkké válik, az arc ragyogó lesz. A meleg színtípusok pedig elsősorban a narancsosabb árnyalatú színvilágot hozzák, és a színek sárgásabb tónusaiban érdemes először gondolkodniuk. De ide tartoznak a tavasz színei, fűzöld, nárcisz sárga, pipi-sárga, barack, vagy az ősz színei, a borvörös, földbarna, terrakotta, fáradt narancs, ponyvazöld, olajzöld.

A megfelelő színek megtalálása után pedig a gardrób-szekrényben is rendet kell tenni. Ki kell alakítani egy szűkített gardróbot, melyet aktuális/trendi kiegészítőkkel lehet feldobni. A hatás magáért beszél! A smink elkészítése szintén a fentiek alapján alakul ki: érdemes megismerni az arcunkat, a parmétereinket, mielőtt nekiállunk bárminek, a tudatosan elkészített napi smink egy mindig üde, friss és önazonos életérzéssel ruház majd fel bennünket!

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek