Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Sziget Fesztivál: ha enni és inni is szeretnél két koncert között, jobb, ha otthonról viszed a szendvicset és a vizet

10perc.hu
2023. 08. 11.
Sziget Fesztivál: ha enni és inni is szeretnél két koncert között, jobb, ha otthonról viszed a szendvicset és a vizet

Hajmeresztő árak vannak a rendezvényen: a gyros 4800 Ft-ba, a sült krumpli 3000 Ft-ba kerül, a dobozos sörök 1800 Ft-ba kerülnek, a borok decije 700 Ft-tól indul, míg a koktélok 5000 Ft körül alakulnak.

Motorcsónakkal pásztázzák a rendőrök a Dunát, a tiltott fürdőzést és a potya fesztiválozókat ellenőrzik a Hajógyári-sziget körül. De a szárazföldön is kiemelt erőkkel vesznek részt az ellenőrzésben az egyenruhások.

„A Szigeten Bűnügyi állományának civil ruhás rendőrei is jelen lesznek. Az ő feladatuk elsősorban a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, tetten érés esetén pedig az elkövető elfogása” – részletezte az ATV Híradónak Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Az Europa Színpadnál a koncertek előtt fociztak a fesztiválozók. Ugyanakkor azt a nap bármelyik percében jól érzékelheti mindenki, hogy a Szigetet sem kerülte el az infláció.


A külföldiek többségének reálisak ezek az árak a Szigeten     Fotó: MTI/Balogh Zoltán


A fesztiválozók szerint a magyar pénztárcáknak igen borsosak az árak idén is. A szervezők ugyanakkor kiemelték: minden vendéglátóhely kínálatában van egy pénztárcabarát étel, amelynek ára nem haladhatja meg a 2500 forintot.

A gyros 4800 Ft-ba, a sült krumpli 3000 Ft-ba kerül az egyik pultnál. A szalámis és sajtos pizza 2490 Ft. A húsos szendvicsek 5000 Ft körül alakulnak. A dobozos sörök 1800 Ft-ba kerülnek, a borok decije 700 Ft-tól indul. A koktélok 5000 Ft körül alakulnak.

A külföldiek többségének reálisak ezek az árak, de a magyar vendégek másképpen vélekedtek. „Nagyon drága, úgyhogy mi szendvicset hozunk, mert nem tudjuk kifizetni, ugyanis még diákok vagyunk, úgyhogy abba a büdzsébe nem fér bele” – magyarázta az egyik fesztiválozó.


Az első nap nagyszínpados fellépője, a Florence and the Machine hatalmas sikert aratott       Fotó: MTI/Balogh Zoltán


A stáb beszélt egy büféssel, aki már 10 éve van kint a Szigeten. Azt mondja az energiaárak miatt kénytelen volt emelni. „Természetesen kellett, hiszen mindennek felment az ára. Ilyen 20 százalékkal magasabb áron dolgozunk, mint tavaly” – mondta Bencsik Zsolt, tulajdonos.

Az első nap nagyszínpados fellépője, a Florence and the Machine mellett színpadra áll a szigeten Billie Eilish, David Guetta és az Imagine Dragons is.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán
Címkék:
#Fesztivál

További cikkek