392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szergej Lavrov: „Vagy az orosz akarat érvényesül Ukrajnában, vagy a hadseregünk rendezi el a vitás kérdéseket”

10perc.hu
2022. 12. 27.
Szergej Lavrov: „Vagy az orosz akarat érvényesül Ukrajnában, vagy a hadseregünk rendezi el a vitás kérdéseket”

Az orosz külügyminiszter egyértelművé tette, Kijev egyet tehet, önként és jóhiszeműen teljesíti Moszkva feltételeit, és ezzel elejét veszik a katasztrófának.

Nagyon úgy tűnik, hogy Moszkvában egyszerűen nem akarják tudomásul venni, hogy a február 24-e óta tartó háborúban nem az oroszok óhaja szerint történnek a dolgok. Több fronton egyszerűen kénytelenek voltak visszavonulni az orosz csapatok, Kijev elfoglalásáról már tavasszal le kellett mondaniuk, de az ukrán ellenállás sem akar sem katonailag, sem társadalmilag megtörni.

Ennek ellenére Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában közölte, teljesíteni kell Moszkva Kijevhez intézett javaslatait, különben az orosz hadsereg fogja megoldani a problémát. Mint fent írtuk, ettől az agresszor csapatai jelenleg igencsak távol állnak.

„Javaslataink, amelyek a rezsim által ellenőrzött területek demilitarizálására és nácitlanítására, az Oroszország, beleértve az új területeink - a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja megye - biztonságát fenyegető veszélyek megszüntetésére vonatkoznak, jól ismertek az ellenség előtt. Csak egy dolgot kell megtennie: önként és jóhiszeműen teljesíteni őket. Egyébként az orosz hadsereg fogja megoldani a problémát” – fenyegetőzött az orosz diplomácia vezetője.


Lavrov úgy akar diktálni az ukránoknak, hogy a harcmezőn abszolút nem az orosz elképzelések szerint alakulnak a dolgok   Fotó: UN Photo / Jean-Marc Ferré (Sergey Lavrov)


Lavrov szerint már nem titok, hogy az Egyesült Államok és NATO-szövetségeseinek stratégiai célja az Oroszország felett a harctéren aratott győzelem, egy olyan mechanizmus, amellyel jelentősen meggyengíthetik vagy akár el is pusztíthatják országukat. A külügyminiszter kijelentette, Washington mindent elkövet a konfliktus elnyújtása és súlyosbítása érdekében.

Moszkva és az EU kapcsolatai Lavrov szerint történelmi mélypontot értek el. Nehezményezte, hogy lényegében az unió is hibrid háborút hirdetett Oroszország ellen. „Nem szándékozunk sem a zárt ajtókon kopogtatni, sem közös projekteket kezdeményezni. Realisták vagyunk. Továbbra is együtt fogunk működni azzal a néhány európaival, aki értékeli a barátságot Oroszországgal. A ruszofóbokkal nem fogunk együttműködni” - mondta Lavrov.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek