A Bolognában rendezett világbajnokságon Fazekas Ádám Frutta di Pistacchiója nyerte el a 11 tagú zsűri döntése értelmében a World Ice Cream Championship aranyérmét.
Ha valaki a fagylaltok hazájában, Olaszországban képes megnyerni a fagyik világbajnokságát, nos, az tényleg tudhat valamit. Fazekas Ádám budapesti cukrász véghez vitte ezt a bravúrt, és a Bolognában rendezett világbajnokságon az ő Frutta di Pistacchiója nyerte el a 11 tagú zsűri döntése értelmében a World Ice Cream Championship aranyérmét.
A világbajnokság döntőjébe mintegy 3500 jelentkezőből 32 cukrász jutott be. A szervezők kiemelték Fazekas fagylaltjának, a pisztárciagyümölcsnek az íze és videós bemutatása mély hatást gyakorolt a zsűrire. Az ezüstöt a spanyol Cadiz érkező Carlo Guerriero nyerte el Cremoso al Vino Olorosójával, míg a bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kérdemelte ki Bocca di Rosa nevű fagylatjáért.
Hogy tetszett a cikk? Mondd el a véleményedet egy kattintással.
TetszettNem tetszettTámogasd a 10perc.hu hírportált!
Célunk fontos témákról írni, hitelesen, objektíven, csak a lényegre fókuszálva. Küldetésünk, hogy független, és elfogulatlan tájékoztatást biztosítsunk.
RÉSZLETEK!