EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A kormány úgy döntött, hogy szentestére, azaz december 24-éről 25-ére virradó éjjelre felfüggeszti a kijárási tilalmat.

Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Szenteste felfüggesztésre került a kijárási tilalom, azaz este nyolc után is elhagyhatják az emberek az otthonaikat, felkereshetik családtagjaikat. A kormány döntése értelmében a magánrendezvények, családi rendezvények 10 fős korlátját továbbra is úgy kell érteni, hogy abba nem számítanak bele a 14 év alatti gyermekek.

Ez azt jelenti, hogy december 24-én szünetel majd a korlátozás, mely szerint este 8 és reggel 5 óra között tilos elhagyni a lakóhelyet. A változás csak egyetlen estére szól, vagyis december 25-én este 8 órától már ismét érvényben lesz a kijárási tilalom, így az ünnepek többi részében továbbra is haza kell érni legkésőbb este 8-ra. A többi tilalom, korlátozás és szabály életben marad. Nincs változás viszont szilveszterrel kapcsolatban, tehát december 31-én a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.

Ugyanakkor hétfő éjféltől, azaz december 22-én 0 órától a kormány úgy döntött, hogy megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépek leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. A teherforgalom zavartalanul zajlik.