393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szalonna és Bandája a Margitszigeten

10perc.hu/KM
2021. 06. 10.
Szalonna és Bandája a Margitszigeten

A Duna Karnevál különböző koncertekkel, programokkal várja június 11-én és 12-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kellemes nyáresti időben a néptánc és népzene szerelmeseit.

A 25. Duna Karnevál Gála előestéjén, június 11-én, jubileumi népzenei koncerttel ünnepli megalakulásának 15. évfordulóját Pál István Szalonna és Bandája. Az „Együtt” című koncerten hagyományőrző muzsikusok lépnek színpadra Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Budatelkéről, a Rábaközből, de a magyarországi közreműködők között lesz Csík János, a Csík zenekar alapítója, prímása vagy a Tarsoly zenekar és további zenész barátok, a zenekari tagok tanítványai is fellépnek a műsorban. A koncerten közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes is. 

A jubileumi dátumhoz kapcsolódóan a Duna Karneválon mutatják be a zenekarról megjelent fotóalbumot, melyben Váradi Levente fényképein kívül számos kulisszatitkot tudhatunk meg a zenekar életéről. A látványos kiadvány bemutatja többek között a zenekari tagok szülőföldjét, a koncertjeiket a Buckingham-palotában, fellépéseiket a Fölszállott a Páva műsorban és a rengeteg turnét, amin az elmúlt 15 évben világszerte részt vett a zenekar.



A Duna Karnevál 25 éve különleges színfolt a budapesti nyár kulturális palettáján, a több műfajt is felölelő programok egyszerre mutatják be a Kárpát-medence gazdag népzenei és táncos örökségét. Idén június 12-én a rendezvény negyedévszázados évfordulója alkalmából egy Best of válogatást, vagyis az elmúlt 25 év legemlékezetesebb pillanatait mutatják be fergeteges gálaműsor keretében a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében.

A közönség válogatást láthat A Monarchia bálja, az Európai Tánckaraván, a Szerelmünk, Kalotaszeg legszebb jeleneteiből. Az est főszereplői a Duna Művészegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes mellett hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai lesznek. Fellép többek között a Bem Néptáncegyüttes, a Szeged Táncegyüttes a Tököl Délszláv Táncegyüttes és a Göncöl és Kolo zenekarok.

Főkép forrása:
Duna Karnevál

További cikkek