393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Sportmix – sakkolimpiától a futamgyőzelemig

10perc.hu
2020. 12. 07.

Több sportágban izgalmasan telt a legutóbbi hétvége, összeszedtük a legfontosabb híreket.

Forma-1

A mexikói Sergio Pérez nyerte a Szahír Nagydíjat, a Racing Point pilótájának ez volt pályafutásának első futamgyőzelme. A verseny azonban nemcsak erről lesz nevezetes. A Mercedes csapata hatalmas baklövést követett el – elcserélték Russell és Bottas abroncsait, amikor mindkettőjüket egyszerre kihívták kerékcserére – így eldobtak egy kettős győzelmet, valamint vélhetően megfosztották a koronavírusos Hamiltont helyettesítő Russellt élete első F1-es győzelmétől.


Sergio Péreznek még nincs jövő évre csapata, viszont futamgyőzelme már igen     Fotó: facebook/sergio perez


Magyar foci

Miután a Honvéd 2-2-re végzett az MTK elleni bajnokin, a klubtulajdonosok elküldték a piros-feketék vezetőedzőjét, Bódog Tamást, akit éppen elődje, Pisont István vált a kispadon. Miután a MOL Fehérvár kikapott Pakson (0-1), így a Miskolcon a Diósgyőr ellen 3-1-re nyerő Ferencváros úgy vezeti 7 pont előnnyel a táblázatot, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a rivális fehérváriaknál.


Bódog Tamás újra kispad nélkül maradt      Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 


Külföldi foci

Az angol bajnokságban a Tottenham gárdája 2-0-ra verte a londoni rangadón az Arsenalt, így továbbra is vezeti a tabellát a Chelsea és a Leicester előtt. Olaszországban tovább száguld a Milan, ezúttal a Sampdoria otthonában nyertek a piros-feketék, és az előnyük már 5 pont a városi rivális Internazionale előtt. A spanyol pontvadászat meglepetését a Barcelona okozta, amely ezúttal a Cadíztól szenvedett vereséget, és a katalánok visszacsúsztak a 9. helyre. A bajnokságot a veretlen Atlético Madrid vezeti a Real Sociedad előtt. A németeknél a Bundesliga csúcsrangadóján a Bayern München 3-3-ra végzett az RB Leipziggel, így a bajorok megőrizték kétpontos előnyüket a lipcseiek előtt.


A Tottenham szárnyal, és ebben főszerepet játszik a londoni rangadón is betaláló Harry Kane (jobbra)     Fotó: facebook/tottenham


Sakk

A FIDE döntése értelmében Budapest adhat otthont a 2024-es sakkolimpiának. A világ ötödik legnagyobb sporteseményét a magyar főváros éppen a nemzetközi szövetség alapításának 100. évfordulóján rendezheti meg. A 46. sakkolimpiának a tervek szerint a Hungexpo ad majd otthont 2024 szeptemberében, várhatóan 3500 résztvevővel.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek