EUR: 369,42 Ft
USD: 345,38 Ft
CHF: 379,21 Ft
GBP: 428,55 Ft
RON: 74,38 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Sorozatban harmadszor, összesen harminckettedszer bajnok a Ferencváros

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az éllovas Ferencváros 3-0-ra legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte a címét.

Azt beszéli már az egész város… Énekelte egykor az újraalakult Skorpió, és a rockbanda slágerét most a Ferencváros labdarúgói énekelhették. Ugyanis a zöld-fehérek egészen simán, 3-0-ra verték az ősi rivális Újpestet – a lilák ebben a bajnokságban még gólt sem tudtak a Fradinak rúgni –, így történetük során 32. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot úgy, hogy zsinórban harmadszor szerezték meg az aranyérmet, amire legutóbb  a zöld-fehérek részéről 1926 és 1928 között volt példa.

A Fradinak jelenleg 69 pontja van, a második Puskás Akadémiának pedig 55, és a fővárosiak még három, a szerdán pályára lépő felcsútiak pedig négy mérkőzést játszanak a mostani bajnoki szezonban, azaz Szerhij Rebrov gárdája behozhatatlan előnnyel áll a tabella élén. A Ferencváros tavaly a selejtezőből indulva a főtáblán szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, újabb elsőségének köszönhetően a következő idényben is indulhat a sorozat kvalifikációjában, ráadásul kiemeltként csak a második selejtező körben kell majd először pályára lépnie.