392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Segít vagy hátráltat az önkiszolgáló pénztár az áruházokban? Rendkívül megosztja az embereket a használata

10perc.hu
2023. 04. 11.
Segít vagy hátráltat az önkiszolgáló pénztár az áruházokban? Rendkívül megosztja az embereket a használata

Sokak szerint nagybevásárlást intézni teljesen alkalmatlan az önkiszolgáló kassza, nagyon lassú és körülményes.

Rém megosztott a magyar lakosság az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatban. Legalább annyian szeretik, mint amennyien utálják. Pedig az irány egyértelmű, egyre több üzlet vezeti be ezt a szolgáltatást. Van, amelyik egységnél csak kártyával, van, ahol készpénzzel is lehet fizetni, sokaknak megkönnyíthetik a vásárlást, másik viszont ódzkodnak az egésztől, mondván ez is egy munka, miért ők végezzék el.

A Pénzcentrumon megszavaztatta olvasóit, mondják el, hogy szeretik-e a boltokban egyre jobban szaporodó önkiszolgáló kasszákat. Az eredmények rendkívül megosztóak lettek. Összesen több mint 12 ezren mondták el a véleményüket, amiből 3405-en úgy vélekedtek, hogy az önkiszolgáló kasszák abszolút jó megoldások, és minden boltban kellene, hogy legyen belőlük. Ezzel szemben majdnem ugyanennyien, 3218-an arra voksoltak, hogy nem szeretik ezt a fajta megoldást és nem is használják, ha nem muszáj.


A legtöbben azt nehezményezték, hogy sok kasszánál nem lehet készpénzzel fizetni     Fotó: Pixabay


2070-en szavaztak úgy, hogy annyira utálják az önkiszolgáló kasszákat, hogy egyenesen betiltanák őket. Ehhez képest gyakorlatilag a legkevesebben 1275 és 1276-an szavaztak arra, hogy jó hogy egyre több helyen találkozni ilyen megoldással, valamint arra, hogy nem igazán szeretik őket, de szükségesnek tartják őket. Ennél többet, 1667-en szavaztak arra, hogy bár szeretik ezeket a berendezéseket, de vannak velük problémák.

A legtöbben azt nehezményezték, hogy sok kasszánál nem lehet készpénzzel fizetni. Megint mások szerint a folyamat lassú, sok helyen ráadásul biztonsági kapun kell kimenni az üzletből, amihez a blokk szükséges, ami tovább lassítja a folyamatot. Sokan voltak, akik szerint nagybevásárlást intézni teljesen alkalmatlan az önkiszolgáló kassza, nagyon lassú és körülményes.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek