392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Schäfer Andrásé a Magyar Aranylabda

10perc.hu
2022. 01. 01.
Schäfer Andrásé a Magyar Aranylabda

A Dunaszerdahely és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a hazai labdarúgók egyik legnagyobb elismerését a 2021-es teljesítményéért.

A Magyar Aranylabda díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 24. alkalom, amikor kiosztották a hazai labdarúgók egyik legnagyobb elismerését.

Idén Schäfer András, a Dunaszerdahely és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabdát. A 22 éves futballista a Fenerbahce védőjét, Szalai Attilát előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig az előző alkalommal győztes Szoboszlai Dominik zárt, aki egy éve már az RB Leipziget erősíti.

A legjobb NB I-es játékos címet Myrto Uzuni, az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros albán légiósa kapta két klubtársa, a kapus Dibusz Dénes és a francia-tunéziai középpályás, Aissa Laidouni előtt.

Dibusz a legjobb magyar kapusok között is második lett az RB Leipzigben szereplő Gulácsi Péter mögött, míg a legjobb magyar edzőnek az angol Chelsea másodedzőjeként Bajnokok Ligája-győztes Lőw Zsoltot választották. Az év sportvezetője pedig a Kisvárda szakmai igazgatója, Révész Attila lett.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek