395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Sadiq Khan marad London polgármestere

10perc.hu
2021. 05. 09.

Az 50 esztendős munkáspárti politikus pakisztáni bevándorlók gyermekeként született a dél-londoni Tooting kerületben, és egy tanácsi szociális bérlakásban nevelkedett hét testvérével együtt, néhai édesapja londoni buszsofőr volt, édesanyja varrónő.

Most már megvan a londoni polgármester-választás végeredménye, és ismét az ellenzéki Munkáspárt jelöltjét, Sadiq Khant választották London polgármesterévé. Khan második polgármesteri megbízatását nyerte el, először 2016 májusában választották meg London élére. Az 50 esztendős munkáspárti politikus az első és a második helyen megjelölt választói preferenciák összeadása alapján több mint 1,2 millió voksot kapott.

A posztért húsz jelölt indult - ez rekord -, de Khan fő vetélytársa az indulók népes mezőnyében Shaun Bailey, a kormányzó Konzervatív Párt jelöltje volt, akinek az első és második preferenciás szavazatainak együttes száma 977 601. Az EU-párti Khan előtt Boris Johnson jelenlegi konzervatív párti brit miniszterelnök volt London polgármestere, akit szintén kétszer választottak meg a brit főváros első emberének.

Főkép forrása:
The Telegraph/Reuters/Hannah McKay
Címkék:
#Anglia

További cikkek