393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaoang világbajnok!

10perc.hu
2021. 03. 06.
Rövidpályás gyorskorcsolya: Liu Shaoang világbajnok!

A Ferencváros 22 éves gyorskorcsolyázója aranyérmet nyert 500 méteren a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán.

Remekül zárult a szombat a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók számára. Az olimpiai bajnok magyar férfi váltó – Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Varnyú Alex – az elődöntőből a második helyen jutott döntőbe a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán. A koronát Liu Shaoang tette fel a magyarok szereplésére, aki aranyérmet nyert 500 méteren.

A Ferencváros 22 éves gyorskorcsolyázója pályafutása első világbajnoki címét szerezte, korábban olimpiát és Európa-bajnokságot már nyert. A sikerrel ez sorozatban a hatodik vb, amelyen a magyarok legalább egy dobogós helyet szereztek. Magyarországnak ez a második vb-diadala, mivel Liu Shaolin Sándor 2016-ban ugyancsak a legrövidebb távon lett első.



A Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca, Sziliczei-Német Rebeka összeállítású női staféta ugyan végig az esélyesebb hollandok és olaszok nyomában tudott maradni a 3000 méteres verseny elődöntőjében, de egyiket sem sikerült megelőznie, így a harmadik hellyel a kisdöntőbe jutott. A futam negyedik tagja, az amerikai négyes messze lemaradva utolsó lett.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek