EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Ringes álmok és maximalizmus

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: Magyar Kick-box Szövetség

Nagy Rita lett 2020 legjobb hazai női kick-boxosa, aki idén is szeretné bővíteni eddig is gazdag éremkollekcióját, valamint legfőbb vágya, hogy részt vegyen az olimpián.

Már most meggyőző eredményekkel büszkélkedhet Nagy Rita, így nem véletlenül ő lett a tavalyi esztendőben a hazai kick-box legjobb női harcosa. A Szegedi Combat D Sportegyesület 22 éves klasszisa 13 éve esett „szerelembe” a sportággal, és azóta junior világ- és Európa-bajnoki aranya, illetve felnőtt vb- ezüstje és Eb-bronza van. Nos, Rita célja, hogy a felsorolt medálok mellé még bőven szeretne gyűjteni néhány európai és világelsőséget, de vágyik olimpiai szereplésre, valamint bírói és edzői karrierre is.

A röszkei lány családjában mondhatni hagyomány a küzdősport, így nem csoda, hogyha ő is emellett tette le a voksát. Saját elmondása szerint imád versenyezni és maximalista, ehhez pedig szerinte jól illeszkedik a kick-box világa.

„A nagyapám bokszoló volt, az édesapám pedig birkózott. Ő vitt el engem kilencévesen a helyi kick-box edzésre, és azóta tart a sportág iránt érzett szerelem. Úgy gondolom, hogy nagyon sok mindent megtanultam általa, többek között alázatot, szorgalmat és kitartást” – jelentette ki a sportoló.


Nagy Rita (jobbra) lett 2020 legjobb hazai női kick-boxosa     Fotó: Magyar Kick-box Szövetség


Az elsősorban a kick-light és light-contact szabályrendszerekben remekelő bunyós civilben gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök. Bár a világjárvány miatti versenyleállás az ő felkészülésére is hatással volt, mégis ambíciózusan tervezi a jövőjét. Fontolgatja, hogy komolyabban fordul majd a kiütésre menő ringes szakágak felé, később pedig edzői vagy bírói munkát is szívesen végezne.

„Bár nincs kifejezetten példaképem, nagyon tetszik Hosszú Katinka életpályája és mottója, miszerint a kemény munka mindig kifizetődik. Ha a kick-box valóban eljut a csúcsra és 2028-ban bekerül az olimpiára, én is mindenképpen szeretnék ott lenni. Mivel akkorra 30 éves leszek, ha már nem is feltétlenül versenyzőként, de edzőként vagy bíróként a részese akarok lenni ennek az élménynek" – fogalmazott Nagy Rita.