393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ringes álmok és maximalizmus

10perc.hu
2021. 01. 29.
Ringes álmok és maximalizmus

Nagy Rita lett 2020 legjobb hazai női kick-boxosa, aki idén is szeretné bővíteni eddig is gazdag éremkollekcióját, valamint legfőbb vágya, hogy részt vegyen az olimpián.

Már most meggyőző eredményekkel büszkélkedhet Nagy Rita, így nem véletlenül ő lett a tavalyi esztendőben a hazai kick-box legjobb női harcosa. A Szegedi Combat D Sportegyesület 22 éves klasszisa 13 éve esett „szerelembe” a sportággal, és azóta junior világ- és Európa-bajnoki aranya, illetve felnőtt vb- ezüstje és Eb-bronza van. Nos, Rita célja, hogy a felsorolt medálok mellé még bőven szeretne gyűjteni néhány európai és világelsőséget, de vágyik olimpiai szereplésre, valamint bírói és edzői karrierre is.

A röszkei lány családjában mondhatni hagyomány a küzdősport, így nem csoda, hogyha ő is emellett tette le a voksát. Saját elmondása szerint imád versenyezni és maximalista, ehhez pedig szerinte jól illeszkedik a kick-box világa.

„A nagyapám bokszoló volt, az édesapám pedig birkózott. Ő vitt el engem kilencévesen a helyi kick-box edzésre, és azóta tart a sportág iránt érzett szerelem. Úgy gondolom, hogy nagyon sok mindent megtanultam általa, többek között alázatot, szorgalmat és kitartást” – jelentette ki a sportoló.



Az elsősorban a kick-light és light-contact szabályrendszerekben remekelő bunyós civilben gazdaság- és vidékfejlesztési agrármérnök. Bár a világjárvány miatti versenyleállás az ő felkészülésére is hatással volt, mégis ambíciózusan tervezi a jövőjét. Fontolgatja, hogy komolyabban fordul majd a kiütésre menő ringes szakágak felé, később pedig edzői vagy bírói munkát is szívesen végezne.

„Bár nincs kifejezetten példaképem, nagyon tetszik Hosszú Katinka életpályája és mottója, miszerint a kemény munka mindig kifizetődik. Ha a kick-box valóban eljut a csúcsra és 2028-ban bekerül az olimpiára, én is mindenképpen szeretnék ott lenni. Mivel akkorra 30 éves leszek, ha már nem is feltétlenül versenyzőként, de edzőként vagy bíróként a részese akarok lenni ennek az élménynek" – fogalmazott Nagy Rita.

Főkép forrása:
Magyar Kick-box Szövetség

További cikkek