393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Repülj velünk a szelek szárnyán – másodfokú riasztás a viharos széllökések miatt

10perc.hu
2023. 03. 11.
Repülj velünk a szelek szárnyán – másodfokú riasztás a viharos széllökések miatt

Folytatódik a változékony, tavaszias idő, de ma csökken a hőmérséklet, és akár havas eső, hózápor is eshet, ugyanakkor az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki kilenc vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ma napközben felhőátvonulásokra lehet számítani több-kevesebb napsütéssel, de északkeleten estig erősen felhős maradhat az ég. Napközben szórványosan eső, zápor, északkeleten havas eső, hózápor valószínű.

Az északnyugati szél sokfelé viharossá fokozódik, az erős széllökések veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki kilenc vármegyére – Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanád –, ahol a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát. A csúcsérték 6 és 12 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napsütés mellett melegfront közép-, illetve magasszintű felhőzetet sodródhat az ország fölé. Csapadék nem valószínű, az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire mínusz 8 és 0 fok közé hűl le a levegő, délután 6, 10 fok lehet.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek