EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Putyin párbeszédre, nem vitára hívja Bident

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: rosbalt.ru

Az orosz vezető azt követően vetette fel az online tárgyalás gondolatát, hogy Biden szerdán az ABC amerikai televíziónak adott interjújában gyilkosnak minősítette őt.

Nyílt párbeszédet, nem pedig vitát javasol amerikai hivatali partnerének, Joe Bidennek Vlagyimir Putyin orosz elnök. Putyin azért vetette fel, hogy a megbeszélés "nyíltan és gyakorlatilag élőben" folyjon, mert nem szabad hagyni, hogy a Biden részéről elhangzott, "meglehetősen példátlan" kijelentések "végleges kárt okozzanak az amúgy is siralmas állapotban lévő orosz-amerikai kétoldalú kapcsolatoknak".

A rosbalt.ru megírta, Putyin a tárgyalás lehetséges időpontjául pénteket vagy hétfőt javasolta, míg Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője bejelentett, hogy Biden pénteken munkalátogatásra megy Georgia államba, és "nagyon elfoglalt" lesz, így ezen a napon a munkarendje aligha teszi lehetővé ezt a megbeszélést. A diplomáciai csatornákon megkezdődött az egyeztetés, és a Kreml részéről Dmitrij Peszkov szóvivő elárulta, a világos válasz elmaradását a párbeszéd elutasításaként fogja értékelni.