393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin nem tartja meg éves nagy sajtótájékoztatóját

MTI/Pogár Demeter
2022. 12. 12.
Putyin nem tartja meg éves nagy sajtótájékoztatóját

Nem tartja meg idén szokásos nagy évzáró sajtótájékoztatóját Vlagyimir Putyin orosz elnök, de nem kizárt, hogy az újév előtt még találkozik újságírókkal - tájékoztatta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn a sajtót.

Putyin 2012 óta minden évben tartott decemberben élőben közvetített, maratoni sajtótájékoztatót. Peszkov későbbre ígért tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy az elnök mikor intéz beszédet a Szövetségi Gyűléshez (a parlement két házához), amit az alkotmány szerint még az év vége előtt meg kell tennie. Hozzátette, hogy idén sem lesz nagy újévi fogadás a Kremlben.

Más témákról szólva egyebek között kijelentette, hogy Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök nem fordult segítségért Putyinhoz a koszovói feszültség csökkentése érdekében. Ugyanakkor barátinak nevezte a két ország kapcsolatát, valamint hangoztatta annak fontosságát, hogy alábbhagyjon a konfrontáció, és hogy a szerbek összes jogát tiszteletben tartsák.

Kitért Putyinnak arra a pénteki kijelentésére is, miszerint Oroszország a biztonsága szavatolásához fontolóra veheti, hogy átvegye az amerikaiaktól a "lefegyverző csapás" koncepcióját. Mint mondta, az elnök nem gondolt gyors lépésekre ezen a téren, Moszkva ugyanakkor szakértők segítségével elemzi, hogy milyen katonai doktrínák vannak a világon, és figyeli a helyzet alakulását.

Főkép forrása:
kremlin.ru (A Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztési Tanácsának ülésén - videokonferencia)

További cikkek