392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin lenácizta az ukránokat

10perc.hu
2021. 06. 10.
Putyin lenácizta az ukránokat

Az orosz elnök úgy véli, a hitleri Németországban bevezetett jogszabályokra hasonlít az őshonos népekről rendelkező ukrán törvénytervezet.

Ukrajna és Oroszország viszonya a rossz és a még rosszabb között ingázik. Ha éppen nem vív nyílt háborút egymással a két ország, akkor a verbális ütközeteknek se szeri, se száma. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök május 18-án jelentette be, hogy törvénytervezet terjesztett be az ország tősgyökeres népei jogainak biztosítása érdekében. A dokumentum értelmében őshonos népnek az olyan autochton etnikai közösség tekinthető, amely Ukrajna területén alakult ki, eredeti nyelv és kultúra hordozója.



Miután a Zelenszkij által javasolt definíció értelmében az ukrajnai oroszok nem számítanak őshonos népnek, most éppen az orosz elnökön, Vlagyimir Putyinon volt a sor, hogy minderre megadja az orosz választ, és a Rosszija 1 és a Rosszija 24 televízióban nyilatkozva kijelentette, a náci Németország eszméire és gyakorlatára emlékeztet az az ukrán törvénytervezet, amely őshonos és nem őshonos népekre osztja fel Ukrajna lakosságát.

A meglehetősen kemény szavakat vélhetően az váltotta ki Putyinból, mert a törvénytervezet szerint az oroszok nem tartoznak a tervezet szerint Ukrajna tősgyökeres, őshonos népei közé. Az orosz elnök felvetette, hogy mi lesz azokkal, akikben többfajta vér keveredik, megemlítve, hogy talán a "zsidó nemzetiségű" Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esetében is ez lehet a helyzet.



„Mi lesz ezekkel az emberekkel? Most körzővel mérik majd meg a koponyájukat és más testrészeiket, mint a náci Németországban, és ahogy ott is, megállapítják majd, hogy ki az igazi árja és ki nem? Megállapítják, ki az igazi és a nem igazi ukrán? Van egy általános törvényi szabály, amelynek értelmében minden megengedett, ami nem tilos. Tehát az őslakosokat nem lehet diszkriminálni, de a nem őslakosokat igen? Beleértve az oroszokat is” - fogalmazott Putyin, aki természetesen elolvasta a törvénytervezetet.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek