393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin beszólt az új amerikai nagykövetnek, amikor az átadta a megbízó levelét

10perc.hu
2023. 04. 05.

Az orosz elnök nem éppen az ünnepi pillanatnak megfelelő hangnemben beszélt Lynne Tracy asszonnyal a beiktatási ünnepségen.

A sértettség sosem jó tanácsadó, ráadásul egy férfi akkor sem lehet udvariatlan egy hölggyel szemben, ha netán valamilyen okból neheztel rá. Nos, Vlagyimir Putyin éppen erről feledkezett meg, amikor 17 új moszkvai nagykövet mai megbízólevél-átadási ünnepségén beszólt az Egyesült Államok oroszországi diplomáciai vezetőjének.

„Kedves nagykövet asszony, nem akarom elrontani a megbízólevelek átadásának magasztos hangulatát. Ön talán nem ért egyet a véleményemmel, ám ma nem tehetem meg, hogy ne mondjam ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok külpolitikájában az olyan eszközök alkalmazása, mint az úgynevezett színes forradalmak támogatása vagy a 2014-es kijevi államcsíny támogatása vezetett el végeredményben a jelenlegi ukrán válsághoz. Ez pedig hozzájárult az amerikai-orosz kapcsolatok romlásához” - mondta az elnök Lynne Tracy új amerikai nagykövethez szólva.


Az orosz elnök udvariatlan szavait Lynne Tracy amerikai nagyköveten - balról a második - kívül másik 16 új moszkvai nagykövet is hallotta     Fotó: kremlin.ru/Ria Novosztyi


Putyin leszögezte, hogy a kétoldalú kapcsolatok kizárólag az egyenlőség, egymás szuverenitásának és érdekeinek tiszteletben tartása, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás elvén alapulhatnak. Mondjuk arról nem tett említést az amerikai nagykövet kiosztásakor, amikor orosz hekkerek avatkoztak bele az amerikai elnökválasztásba…

Főkép forrása:
kremlin.ru/Ria Novosztyi

További cikkek