393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Pünkösdi napfény ragyogja be az ünnepi hétvégét

10perc.hu
2023. 05. 27.

Folytatódik a kora nyárias idő az ünnepi hosszú hétvégén. Jellemzően napos idő várható gomolyfelhőkkel és elszórtan záporokkal, zivatarokkal, a legmelegebb órákban 30 Celsius-fok közelébe emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Ma napos időre lehet számítani, jellemzően kevés gomolyfelhővel. A Dunántúlon, a Duna mentén és a keleti határ közelében lehet több gomolyfelhő, ezeken a tájakon néhol zápor, zivatar is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten meg is erősödik az északi, északkeleti szél. A délutáni órákban 22-27 fok valószínű.

Pünkösdvasárnap napos idő lesz, általában kevés, délkeleten több gomolyfelhővel, helyenként fátyolfelhőkkel. Általában száraz idő várható, de főleg az ország délkeleti harmadán helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A hajnali 7-14 fokról 23 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pünkösdhétfőn általában többórás napsütés várható, de erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők is érkeznek. Az ország délkeleti felén-kétharmadán több helyen valószínű zápor, zivatar, míg északon, északnyugaton kisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#ünnep

További cikkek