392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Pólósaink elkerülték a szerbeket!

10perc.hu
2021. 02. 14.
Pólósaink elkerülték a szerbeket!

Mivel azonos kalapban szerepelnek, a csoportszakasz során biztosan nem találkozik a címvédő szerbekkel az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián.

Előkészítették a tokiói olimpia férfi vízilabda tornájának sorsolását, és a kalapok beosztása alapján a magyar válogatott a csoportmeccseken biztosan elkerüli a mumusát, az olimpiai címvédő Szerbiát. Az első kalapba a 2019-es kvangdzsui világbajnokság két döntőse, az olasz és a spanyol csapat került, a másodikba a magyarok és a szerbek, a harmadikba az amerikaiak és az ausztrálok, a negyedikbe pedig a kazahok és a dél-afrikaiak. Az ötödik kalapba a vasárnap kezdődő rotterdami olimpiai kvalifikációs torna első és második helyezettje, a hatodikba pedig annak harmadikja kerül a házigazda japánok társaságában. A sorsolást jövő vasárnap, Rotterdamban rendezik, míg a 12 válogatott részvételével rendezendő olimpiai tornára július 25. és augusztus 8. között kerül sor Tokióban.



„Azt, hogy Szerbiával nem kerülhetünk egy csoportba, jónak gondolom, már csak azért is, mert a jövő héten együtt készülünk velük és így semmiképpen nincs szükség arra, hogy bármit elrejtsünk egymás elől - nem mintha ez egyébként szempont lett volna, de így azért abszolút fel sem vetődik. Nem kaptunk új információt, vagyis arra kell készülnünk, hogy a mérkőzésekre 12 játékos nevezhető és utazhat egy tartaléknak jelölt vízilabdázó is, akinek nem biztos, hogy az olimpiai faluban lesz a szállása - ő hivatalosan igazolt sérülés esetén kerülhet be valaki helyére a csapatba" - mondta a vlv.hu-nak Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Főkép forrása:
Derencsényi István/MVLSZ

További cikkek