EUR: 380,60 Ft
USD: 351,33 Ft
CHF: 381,92 Ft
GBP: 433,01 Ft
RON: 76,92 Ft
RSD: 3,24 Ft

Mai névnap:

Plagizálással vádolták meg a román kormányfőt

Nagyvilág
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: maszol.ro

Emilia Sercan publicista szerint Nicolae Ciuca miniszterelnök 2003-ban leadott 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán forrásmegjelölés nélkül írt mások által publikált anyagokat.

Úgy tűnik, a vezető politikusok egyre többször esnek a plágium gyanújába. Most éppen a román kormányfő a megvádolt személy, ugyanis Nicolae Ciuca miniszterelnököt egy román publicista, Emilia Sercan a PressOne.ro portálon vádolta meg plagizálással.

Az oknyomozó újságíró a Nemzetvédelmi Egyetem (UNAP) könyvtárában és a Nemzeti Könyvtárban végzett kutatásaira hivatkozva fogalmazta meg a plágiumvádat, és azt állítja, a kormányfő 2003-ban leadott 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán forrásmegjelölés nélkül írt mások által publikált anyagokat.

A román kormány sajtóirodája nyilvánosságra hozta Nicolae Ciuca reagálását – elküldték az újságírónak is –, aki azt állítja, hogy doktorátusa saját tudományos kutatásának eredménye, amely megfelel az akkori törvényes elvárásoknak.