393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Ötből öt – vb-negyeddöntősök férfi kéziseink!

10perc.hu
2021. 01. 23.
Ötből öt – vb-negyeddöntősök férfi kéziseink!

Továbbra is száz százalékos az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott, miután 30-26-ra legyőzték a lengyeleket, és ezzel bejutottak a vb legjobb nyolc csapata közé.

Amiben titkon reménykedett minden magyar szurkoló, az bekövetkezett: Lékai Máté vezette válogatott pazar játékkal, végig vezetve 30-26-ra legyőzte Lengyelországot. Ezzel férfi kéziseink eddigi valamennyi meccsüket megnyerték – utoljára 1986-ban kezdett öt sikerrel egy vb-n, akkor ezüstérmesek lettek a magyarok –, és ezzel bebiztosították negyeddöntőbe jutásukat az egyiptomi világbajnokságon.



Harminc perc után 16-10-re vezettek a magyarok, ezért a lengyelek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, aminek köszönhetően felzárkóztak háromgólos hátrányba. Erre reagálva a magyar együttes is sikeresen váltott, aminek köszönhetően ismét hétgólos előnybe került, és bár a hajrában ebből faragni tudott az ellenfél, a vártnál magabiztosabb magyar siker nem forgott veszélyben. A mieink játékáról mindent elárul, hogy a lengyel csapat csak egyszer, 1-0-nál vezetett a meccsen. A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt, így őt választották a meccs legjobbjának. Gulyás István fiai hétfőn 18 órától az Európa-bajnok Spanyolországgal találkoznak, amely már szintén negyeddöntős.



„Nagyon örülünk természetesen a sikernek, hiszen erős lengyel csapatot győztünk le magabiztosan, voltaképpen az elejétől a végéig dominálva. Szorosan és jól védekeztünk, Mikler Roli sokat segített a védéseivel, támadásban pedig Lékai Máté vezetésével voltunk eredményesek. Teljesítettük azt, amiért idejöttünk, ám még feladataink vannak. De egyelőre csak a következő meccsre, a spanyolok elleni találkozóra fókuszálunk” – nyilatkozta a szövetség honlapján Gulyás István szövetségi kapitány.

Főkép forrása:
MKSZ

További cikkek