EUR: 388,21 Ft
USD: 361,93 Ft
CHF: 394,09 Ft
GBP: 442,03 Ft
RON: 78,81 Ft
RSD: 3,31 Ft

Mai névnap:

Ötből öt – vb-negyeddöntősök férfi kéziseink!

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MKSZ

Továbbra is száz százalékos az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon szereplő magyar válogatott, miután 30-26-ra legyőzték a lengyeleket, és ezzel bejutottak a vb legjobb nyolc csapata közé.

Amiben titkon reménykedett minden magyar szurkoló, az bekövetkezett: Lékai Máté vezette válogatott pazar játékkal, végig vezetve 30-26-ra legyőzte Lengyelországot. Ezzel férfi kéziseink eddigi valamennyi meccsüket megnyerték – utoljára 1986-ban kezdett öt sikerrel egy vb-n, akkor ezüstérmesek lettek a magyarok –, és ezzel bebiztosították negyeddöntőbe jutásukat az egyiptomi világbajnokságon.


Utoljára világbajnokságon 1986-ban kezdett öt sikerrel, akkor ezüstérmesek lettek a magyarok    Fotó: MKSZ


Harminc perc után 16-10-re vezettek a magyarok, ezért a lengyelek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, aminek köszönhetően felzárkóztak háromgólos hátrányba. Erre reagálva a magyar együttes is sikeresen váltott, aminek köszönhetően ismét hétgólos előnybe került, és bár a hajrában ebből faragni tudott az ellenfél, a vártnál magabiztosabb magyar siker nem forgott veszélyben. A mieink játékáról mindent elárul, hogy a lengyel csapat csak egyszer, 1-0-nál vezetett a meccsen. A mezőny legeredményesebb játékosa Lékai Máté volt, aki tíz lövésből nyolc gólt lőtt, így őt választották a meccs legjobbjának. Gulyás István fiai hétfőn 18 órától az Európa-bajnok Spanyolországgal találkoznak, amely már szintén negyeddöntős.


Lékai Mátét választották meg a mérkőzés legjobbjának     Fotó: MKSZ


„Nagyon örülünk természetesen a sikernek, hiszen erős lengyel csapatot győztünk le magabiztosan, voltaképpen az elejétől a végéig dominálva. Szorosan és jól védekeztünk, Mikler Roli sokat segített a védéseivel, támadásban pedig Lékai Máté vezetésével voltunk eredményesek. Teljesítettük azt, amiért idejöttünk, ám még feladataink vannak. De egyelőre csak a következő meccsre, a spanyolok elleni találkozóra fókuszálunk” – nyilatkozta a szövetség honlapján Gulyás István szövetségi kapitány.