Mai névnap:

Öt év után kinyitott az Iparművészeti Múzeum!

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: imm.hu

A felújítására váró épület ezúttal olyan műtárgyaknak – az Esterházy család műkincsei – ad otthont július 22. és szeptember 25. között, amelyek szintén az újjászületésükre várnak.

A 2017 óta zárva tartó, idén 150 éves Iparművészeti Múzeum csupán néhány hétre ugyan, de öt év után július 22-én ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt – írta meg az imm.hu. A felújítására váró épület ezúttal olyan műtárgyaknak ad otthont, amelyek szintén az újjászületésükre várnak.

Ez a kissé rendhagyó bemutató a 735. kiállítás az 1872-ben alapított múzeum regisztrált tárlatainak sorában. Az itt látható, még roncs állapotú Esterházy-műkincsek válogatása a háborúk értelmetlen pusztításáról tanúskodik.

Az Esterházy család műkincseiből nyíló kiállítás szeptember 25-ig tekinthető meg. Az Esterházy-kincstár a török háborúk idején jött létre, aztán csak gyarapodott és gyarapodott. A II. világháború vége felé a műkincseket a Várban állt Esterházy-palotába szállították, ám az épületet bombatalálat érte, és a gyűjtemény egy része elpusztult vagy súlyosan megsérült. A múzeum most a restaurátorok által helyreállított dísztárgyaiból mutat be válogatást.
Hirdetés
Hirdetés