392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Öt év után kinyitott az Iparművészeti Múzeum!

10perc.hu
2022. 07. 29.
Öt év után kinyitott az Iparművészeti Múzeum!

A felújítására váró épület ezúttal olyan műtárgyaknak – az Esterházy család műkincsei – ad otthont július 22. és szeptember 25. között, amelyek szintén az újjászületésükre várnak.

A 2017 óta zárva tartó, idén 150 éves Iparművészeti Múzeum csupán néhány hétre ugyan, de öt év után július 22-én ismét megnyitotta kapuit a látogatók előtt – írta meg az imm.hu. A felújítására váró épület ezúttal olyan műtárgyaknak ad otthont, amelyek szintén az újjászületésükre várnak.

Ez a kissé rendhagyó bemutató a 735. kiállítás az 1872-ben alapított múzeum regisztrált tárlatainak sorában. Az itt látható, még roncs állapotú Esterházy-műkincsek válogatása a háborúk értelmetlen pusztításáról tanúskodik.

Az Esterházy család műkincseiből nyíló kiállítás szeptember 25-ig tekinthető meg. Az Esterházy-kincstár a török háborúk idején jött létre, aztán csak gyarapodott és gyarapodott. A II. világháború vége felé a műkincseket a Várban állt Esterházy-palotába szállították, ám az épületet bombatalálat érte, és a gyűjtemény egy része elpusztult vagy súlyosan megsérült. A múzeum most a restaurátorok által helyreállított dísztárgyaiból mutat be válogatást.

Főkép forrása:
imm.hu

További cikkek