395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz szál lenne Pelosi ellopott laptopja mögött?

10perc.hu
2021. 01. 19.

Egy 22 éves nőt tartóztatott le az FBI a számítástechnikai eszköz ellopása miatt, ami a Capitolium január 6-i ostroma során tűnt el.

Amikor január 6-án Donald Trump beszédét követően a hívei megtámadták a Capitolium épületét – éppen Joe Biden leendő elnök szavazatainak hitelesítése zajlott a törvényhozás épületében –, a kavarodásban eltűnt Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti házelnökének a laptopja. Az FBI azóta letartóztatott egy 22 éves nőt, mert a gyanújuk szerint a pennsylvaniai Riley June Williams volt a tettes, és állítólag az orosz hírszerzésnek akarta eladni a számítástechnikai eszközt és egy szintén eltulajdonított külső merevlemezt.



A The Guardian szerint az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú, aki nem más, mint a nő exbarátja, állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette.



Ugyanakkor a fiatal nő ellen garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás a vád – ezek alapján körözik –, de lopás nem szerepel a felsorolt bűnök között. Riley June Williams – aki jelenleg szökésben van – többször is jól látszik a január 6-i eseményeket rögzítő felvételeken a Capitolium épületében, többek között Pelosi irodájánál is.

Főkép forrása:
Guardien

További cikkek