393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Orosz és kínai együttműködés az amerikaiak ellen?

10perc.hu
2021. 03. 22.
Orosz és kínai együttműködés az amerikaiak ellen?

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint Oroszország és Kína elsődleges feladata a magas szintű együttműködésük megerősítése, melynek révén közösen mozdíthatják elő a többpólusú globális fejlődést és a regionális integrációt.

Kétnapos hivatalos látogatásra Kínába utazik ma Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki az út előtt tartott videokonferencián abszolút nem titkolta, hogy az amerikai dominanciával szemben szükség lenne a lehető legmagasabb színtű orosz-kínai együttműködésre. Az orosz külügyi tárca vezetője kijelentette, a nemzetközi helyzet jelentős változásokon megy keresztül, melyek során a gazdaság, pénzügy és politikai befolyás új központjai válnak egyre erősebbé.

„Ezeket az objektív fejleményeket, amelyek egy valóban többpólusú és demokratikus világ kialakulásához vezetnek, hátráltatják a nyugati országok, különösképpen az Egyesült Államok. Az orosz-kínai kapcsolatok történelmi csúcson állnak, mentesek az ideológiai gátaktól, valamint nincsenek kihegyezve egyetlen harmadik országgal szemben sem. De egy dologban lépnünk kell, el kell távolodnunk attól a fizetési rendszertől, melyet a nyugati világ ellenőrizni, felügyelni tud” – fogalmazott a rosbalt.ru szerint Lavrov.



Az orosz külügyminiszter úgy értékelte, hogy Oroszország és Kína elsődleges feladata a magas szintű együttműködésük megerősítése, melynek révén közösen mozdíthatják elő a többpólusú globális fejlődést és a regionális integrációt, miközben méltányos, demokratikus és stabil nemzetközi és regionális rendet biztosíthatnak.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek