392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Olaszország: Mario Draghi lehet az új kormányfő

10perc.hu
2021. 02. 03.
Olaszország: Mario Draghi lehet az új kormányfő

Noha jelenleg úgy néz ki, nem sikerült új kormánytöbbséget találni, az olasz államfő, Sergio Mattarella az Európai Központi Bank előző elnökét kérte fel kormányalakításra.

Miután Roberto Fico, az olasz képviselőház elnöke minden eredmény nélkül zárta le a kormányalakítási konzultációkat Olaszországban, jelezte az államfőnek, hogy nem sikerült támogatást biztosítani egy új kormánytöbbség számára. Sergio Mattarella ma fogadta Mario Draghit, az Európai Központi Bank előző elnökét, akit felkért a kormányalakításra. Olasz lapértesülések szerint Draghi már kész kormánylistával járult az államfő elé, és a helyi politikai gyakorlatnak megfelelően fenntartással elfogadta a megbízást, és egységre szólított fel.



Az államfő elvetette azt a javaslatot, hogy Giuseppe Conte ügyvivő miniszterelnökként vezesse az országot a választásokig, mert úgy véli korlátozott cselekvésű kormány helyett súlyos döntésekre felhatalmazott csapatra van szükség az ország előtt álló hónapokban. A most felkért 73 éves Draghit az olasz közvélemény megfelelő személynek tartja a koronavírust követő gazdasági-pénzügyi talpraállás biztosítására, ráadásul őt az EU is támogatja.

Főkép forrása:
wikipedia
Címkék:
#Olaszország

További cikkek