EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Noha dúlnak még az utcai harcok, Szoledárt elfoglalta Putyin magánhadserege

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: RIA Novosztyi

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója leszögezte, hogy a harcosain kívül más egység nem vett részt a város ostromában.

A befejezéséhez közeledik a hetek óta dúló kegyetlen csata Szoledár birtoklásáért. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója bejelentette a VKontaktye közösségi médiaszolgáltatónál vezetett oldalán, hogy átvették az ellenőrzést a donyecki régióban található város egész területe felett, ugyanakkor a központban még harcok folynak.

„A Wagner katonai magánvállalat egységei átvették az ellenőrzést Szoledar teljes területe felett. A város központjában katlan alakult ki, amelyben utcai harcok folynak. A város ostromában a Wagner harcosain kívül más egység nem vett részt” - hangzott a közlemény.

Vlagyimir Putyin magánhadseregének vezetője az ukrán foglyok számáról szerdára ígért bejelentést. A RIA Novosztyi hírügynökség képeket közölt annak alátámasztására, hogy a Wagner fegyveresei elfoglalták a város sóbányáit. Az egyik felvételen maga Prigozsin is látható.