395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Nincs újabb horvát csoda, Argentína játszhat vb-döntőt

10perc.hu
2022. 12. 13.

Legutóbb négy éve, az oroszországi világbajnokságon találkozott egymással az argentin és a horvát labdarúgó-válogatott, akkor Zlatko Dalic csapata sima 3-0-s győzelmet aratott, most nem így lett.

Horvátország lehetett volna a második nemzet, amely a labdarúgó-világbajnokságok kieséses szakaszában kiejti Brazíliát és Argentínát is.

Az első 20 percben nem sok minden történt, a horvátok többet birtokolták a labdát, és volt egy kapura lövésük is. A 32. percben azonban felgyorsultak az események, egy argentin támadás során Álvarez lépett ki teljesen egyedül, a horvátok kapusa azonban elkésett és leütközte. A bíró tizenegyest fújt, Messi pedig belőtte a gólt.

Alig öt perccel később Álvarez a saját térfeléről meglódult, két védőről is visszapattant hozzá a labda, végül a csatár 7 méterről belőtte az argentin válogatott második gólját.

A szünet után is az argentinok domináltak, a harmadik gól meg is érkezett a 69. percben. Messi tökéletesen passzolt, amit Álvarez közelről a horvát kapuba gurított. Horvátországban nem volt igazi erő, így elmaradt az újabb csoda, Argentína játszhat vb-döntőt.

Lionel Messi utolérte a labdarúgó-világbajnokságok történetében eddig egyedüliként éllovas német Lothar Matthäust azzal, hogy a katari torna keddi elődöntőjében pályára lépve immár a 25. vb-mérkőzésén szerepelt.


ELŐDÖNTŐ: ARGENTÍNA–HORVÁTORSZÁG 3–0 (2–0)
ARGENTÍNA: E. Martínez – Molina (Foyth, 86.), C. Romero, Otamendi, Tagliafico – Enzo Fernández, Paredes (Li. Martínez, 62.), Mac Allister (Á. Correa, 86.) – De Paul (Palacios, 74.) – Messi, Julián Álvarez (Dybala, 74.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
HORVÁTORSZÁG: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Orsic, a szünetben) – Modric (Majer, 81.), Brozovic (Petkovic, 50.), Kovacic – Pasalic (Vlasic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Gólszerző: Messi (34. – 11-esből), J. Álvarez (39., 69.)

Főkép forrása:
FIFA

További cikkek