392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

"Nem tudom, mikor láthatja viszont egymást az ukrán apám és az orosz anyám"

10perc.hu
2023. 02. 27.
"Nem tudom, mikor láthatja viszont egymást az ukrán apám és az orosz anyám"

Tanya Mills – aki Moszkvában nevelkedett – 2020 óta él Londonban, és a szülei nem lehettek ott a háború miatt lányuk esküvőjén.

2022. február 24-én az akkor már majdnem két esztendeje Londonban élő Tanya Millsnek Kijevbe kellett volna repülnie, hogy megvegye a nyári esküvőjére a menyasszonyi ruháját, és végre meglátogassa ukrán édesapját. „Soha nem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy jött egy SMS apámtól, miszerint a repülőtereket lezárták, mert Oroszország megtámadta Ukrajnát" – elevenítette fel Tanya.

A fiatal lánynak az ukrajnai háború azt jelenti, hogy több mint egy éve nem látta sem az édesapját, sem pedig az édesanyját. Aki a Sors furcsa fintoraként orosz állampolgár. "Minden megváltozott Azóta, minden nap szorongok, hogy mi lehet velük, hogy érzik magukat egymástól elszakítva" - mondta a 24 éves Tanya a BBC Newsbeatnek.

Minden nap attól retteg, hogy üzenetet kap valakitől, aki azt írja, hogy megtörtént a legrosszabb, valamelyikük az életét veszítette. "Nem tudod ezt az érzést elfogadni, ám bármilyen szomorúan hangzik, lassan megszokod ezt a helyzetet. Nem azért, mert nem érdekel a sorsuk, hanem az agyad egyszerűen alkalmazkodik a világban zajló dolgokhoz, a mindennapokhoz” – állította Tanya.


Tavaly nyáron végül megtartották az esküvőt párjával     Fotó: Facebook/Tanya Mills


Édesanyja egyszerűen nem hagyhatja el Oroszországot, vízumot sem kapna Angliába – őt sikerült tavaly szeptemberben meglátogatnia –, míg az apa és lánya sem találkozhatott immár több mint egy esztendeje. Tavaly nyáron végül megtartották az esküvőt párjával, amit édesanyja FaceTime-on nézett végig, amit rögzített, és az egészet elküldték utólag az apának.

„Érzelmileg nagyon rossz volt, hogy a szüleim nem lehettek ott az életem legboldogabb pillanatában, és az apósom kísért az oltárhoz, illetve az egész ceremónián. Amikor csak tudok, beszélek velük, így tudom, amíg anyám biztonságban van, addig apám a bombák árnyékában, áramkimaradások közepette éli az életét. Csak úgy tudok vele egy-egy percet beszélni, hogy előtte ír egy üzenetet, hogy most biztonságos körülmények között válthatunk pár szót” – mesélte a 24 éves ifjú feleség.

Orosz útlevele ellenére Tanya azt mondja, nem tudja magát sem orosznak, sem ukránnak nevezni. „Azt gondolom, hogy nemzetiségem szerint és az útlevelem miatt még mindig orosz vagyok, de én inkább felerészben ukránnak érzem magam. Noha Moszkvában nevelkedtem, számos kedves emlékem van a gyermekkoromról, egyelőre többet nem utazom Oroszországba. Egyszerűen megszűnt bennem az érzelmi kötődés” – fogalmazott.


Tanya férje mindenben támogatja a feleségét     Fotó: Facebook/Tanya Mills


Tanya elárulta, nagyon rosszul érinti, hogy az emberek furcsán néznek rá immár egy éve, úgy érzi, neki is azért kell bűnhődnie, mert orosz útlevele van. Korábban rengeteget posztolt a közösségi médiában a többi fiatalhoz hasonlóan, ám mára ezen a téren is visszafogta magát.

„Régebben elég nyílt voltam, de kaptam néhány fenyegetést olyan emberektől, akiket ismertem, és akiket a barátaimnak tekintettem. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire megváltoznak velem kapcsolatban, mert orosz is vagyok. Hogy mi az, ami miatt egyáltalán örömet lelek az életben? A munkám, amit nagyon élvezek, a férjem, aki mindenben támogat és csodálatos családja a családommá vált” – tette hozzá Tanya.

Azt már csak a szeméből lehet leolvasni, hogy a saját, vérszerinti családja mennyire hiányzik neki. És ami a legrosszabb, hogy fogalma sincs arról, mikor láthatják újra együtt egymást.

Főkép forrása:
Facebook/Tanya Mills

További cikkek