392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nem mindig a drága matrac a legjobb matrac

10perc.hu
2021. 02. 17.
Nem mindig a drága matrac a legjobb matrac

Rugós, kókusz, latex, szivacs – csak néhány típus abból a több tucatból, amelyek közül ma a matracok világában válogathatunk. Könnyű elveszni a hatalmas kínálatban, ám érdemes megfontoltan vásárolni.

Életünk egyharmadát alvással töltjük, estéink minősége pedig alapjaiban határozza meg a hétköznapjainkat, egészségi állapotunkat, és az általános közérzetünket is. Aki vett már matracot, az jól tudja: az árak tekintetében a határ a csillagos ég. Azonban nem tanácsos csak az ár alapján választani. Rugós, kókusz, latex, szivacs – csak néhány típus abból a több tucatból, amelyek közül ma a matracok világában válogathatunk. Könnyű elveszni a hatalmas kínálatban, ám érdemes megfontoltan vásárolni.



A pihentető és egészséges alvásnak számos feltétele van, az azonban bizonyos, hogy megfelelő matrac nélkül szinte lehetetlen megvalósítani. A piac sajnos tele van olyan matracokkal, amelyeket a gyárók a legegészségesebbeknek, legalkalmasabbaknak és legjobbaknak neveznek. Ezeknek az állításoknak nehéz hinni, így lehet, hogy a fejünkben összekapcsoljuk a minőséget az árral, és csupán az alapján hozunk döntést. A szakértők szerint azonban a matracok közül nem mindig a legdrágábbak a legjobbak.

A magyar árösszehasonlító oldalakon néhány ezertől egészen félmillió forintig találunk matracokat. A felső kategóriában könnyen találni túlárazott termékeket, amelyek hozzák az olcsóbb társaik minőségét. Szintén felesleges megfizetni a felárat a nyugaton egyre divatosabb túl vastag, akár 50cm-es matracokért, hiszen ezek ugyanolyan kényelmesek, mint a kevesebb anyag miatt olcsóbb 20cm körüli társaik. Ugyancsak érdemes gyanakodni az egyes nagyáruházak polcain látható, 60-70 százalékos kezdvezménnyel hirdetett matracokra, hiszen azok valószínűleg sosem értek annyit, mint az eredeti eladási áruk volt.




Az ifjúsági matracok 80 kilóig terhelhetőek, az átlag 120 kg-ot bír, míg néhány termék 150-160 kilós terhelhetőséget garantál. Az erősebb testalkatú embereknek a viszonylag keményebb felületű matracok a legjobbak, velük szemben az átlagos testfelépítésű és tömegű emberek félkemény matracon pihenhetik ki hatékonyan mindennapi fáradalmaikat. Általános jó tanács, hogy az egészségünk érdekében antiallergén, por- és atkamentes matracokat válasszunk. Érdemes az ismert gyártók termékeit keresni és figyelni a vásárlói véleményeket.




A matracválasztás leginkább egyénre szabott folyamat. Azonban többnyire nem egyedül fekszünk az ágyban, így a partnerünkre is gondolnunk kell. A modern franciaágyak szerkezete megengedi, hogy akár két matracot is kompromisszum mentesen egymás mellé lehessen helyezni. Így egy pár mindkét tagja aludhat akár eltérő keménységű, kifejezetten nekik megfelelő matracokon.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek