EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Nem foglalkozik a rá leselkedő veszélyekkel, Londonba utazik Zelenszkij

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Ukrán Elnöki Hivatal

A Downing Street tájékoztatása szerint a brit kormány felajánlja, hogy NATO-szabványoknak megfelelő, fejlett technológiájú harci repülőgépek üzemeltetésére nyújt kiképzést ukrán pilótáknak.

Úgy tűnik, az ukrán elnök immár a személyes „varázsát” is be szeretné vetni nyugati partnereinél annak érdekében, hogy még több segítséget kapjon az oroszok elleni háborúhoz. Noha számára igencsak veszélyes, Volodimir Zelenszkij mégis vállalta, hogy a mai nap folyamán Londonba látogat.

A villámlátogatás alatt találkozik Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, akivel egyebek mellett az ukrán katonáknak nyújtott nagy-britanniai kiképzési program jelentős bővítéséről tárgyal Zelenszkij. A Downing Street tájékoztatása szerint a brit kormány felajánlja, hogy NATO-szabványoknak megfelelő, fejlett technológiájú harci repülőgépek üzemeltetésére nyújt kiképzést ukrán pilótáknak. Sunak felajánlja azt is, hogy Nagy-Britannia bevonja a kiképzési programba az ukrán tengerészgyalogságot is

A londoni miniszterelnöki hivatal tájékoztatása ugyanakkor nem említi, hogy Nagy-Britannia vagy bármely másik nyugati NATO-szövetséges harci repülőgépek ukrajnai szállítását tervezné.