393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nem elég, hogy nem lehet belőle kijönni, másfél hónapig nem is lesz nyugdíjkifizetés

10perc.hu
2022. 11. 23.
Nem elég, hogy nem lehet belőle kijönni, másfél hónapig nem is lesz nyugdíjkifizetés

Amíg a decemberi illetményt már 2-án elutalják a szépkorúaknak, addig az utalási rend szerint legközelebb csak 2023. január 12-én kapnak nyugdíjat.

Sokan nagyon örültek az idősek közül, hogy a novemberi „pénzeső” után – a rendes nyugdíj mellett érkezett az emeléssel járó korrekció és a nyugdíjprémium – kicsit könnyebb lesz az ünnepek alatt. Nos, nem szeretnénk senkit sem elkeseríteni, de igencsak érdemes lesz a szépkorúaknak is spórolni decemberben.

Ugyanis a Pénzcentrum úgy tudja, hogy az utalási naptár szerint hivatalosan december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik. Ennek a postai nyugdíj kifizetési naptárban lehet utánanézni.

A következő, januári nyugdíj azonban már a szokásos időben jön, így akár másfél hónap is eltelhet két juttatás között. Így nagy kihívást jelenthet a pénz beosztása év végéhez közeledve, főként ilyen infláció mellett és a megemelkedett rezsiköltségek hatására.

A 2023. januári nyugdíj, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan január 12-én érkezhet. És az esedékes 13. havi nyugdíj sem segíthet ebben a nehéz helyzetben, ugyanis annak kifizetése is az eddigi ütem szerint zajlik: a februári utalással egyidőben, várhatóan február 12-én érkezik meg a számlákra.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek