EUR: 408,78 Ft
USD: 388,17 Ft
CHF: 415,11 Ft
GBP: 476,48 Ft
HRK: 54,13 Ft
RON: 82,89 Ft
RSD: 3,48 Ft

Mai névnap:

Nem elég, hogy nem lehet belőle kijönni, másfél hónapig nem is lesz nyugdíjkifizetés

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Freepik

Amíg a decemberi illetményt már 2-án elutalják a szépkorúaknak, addig az utalási rend szerint legközelebb csak 2023. január 12-én kapnak nyugdíjat.

Sokan nagyon örültek az idősek közül, hogy a novemberi „pénzeső” után – a rendes nyugdíj mellett érkezett az emeléssel járó korrekció és a nyugdíjprémium – kicsit könnyebb lesz az ünnepek alatt. Nos, nem szeretnénk senkit sem elkeseríteni, de igencsak érdemes lesz a szépkorúaknak is spórolni decemberben.

Ugyanis a Pénzcentrum úgy tudja, hogy az utalási naptár szerint hivatalosan december 2-án, pénteken történnek meg az utalások, a postai kifizetés pedig mindenki számára egyedi dátummal érkezik. Ennek a postai nyugdíj kifizetési naptárban lehet utánanézni.

A következő, januári nyugdíj azonban már a szokásos időben jön, így akár másfél hónap is eltelhet két juttatás között. Így nagy kihívást jelenthet a pénz beosztása év végéhez közeledve, főként ilyen infláció mellett és a megemelkedett rezsiköltségek hatására.

A 2023. januári nyugdíj, ha minden az eddigi ütem szerint zajlik, várhatóan január 12-én érkezhet. És az esedékes 13. havi nyugdíj sem segíthet ebben a nehéz helyzetben, ugyanis annak kifizetése is az eddigi ütem szerint zajlik: a februári utalással egyidőben, várhatóan február 12-én érkezik meg a számlákra.
Hirdetés
Hirdetés