EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Nem álom a festett fal a zuhanyzóban

Otthon
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Létezik ugyanis olyan speciális, erre a célra kifejlesztett falfesték, amely tökéletesen felkenve vízzáró réteget képez a falon.

A zuhanyzónál és a kádnál gyakran éri víz a falakat, ami hosszú távon akár komoly problémákhoz, többek közt, penészedéshez vezethet. Ennek elkerülésére a legtöbb vizes helyiségben csempe van a falakon. Jó hír azonban, hogy az otthonokesmegoldasok.hu szerint van más megoldás is, ami szintén vízzáró réteget képez a falon. Létezik ugyanis olyan speciális falfesték, ami erre a célra lett kifejlesztve. Figyelem! Egy millimétert sem hagyjunk ki a festés során, ugyanis már egy apró helyen is bejuthat a nedvesség a falba.

Sajnos a sok más helyiségben alkalmazható diszperziós festék a zuhanyzóban nem alkalmazható. Gyakran latexfesték alkalmazását javasolják a szakemberek, de ez sem teljesen vízhatlan falfedés. Mindenképpen olyan festéket vegyünk, ami valóban vízálló, és vizes helyiségek festésére ajánlják a gyártók, ami nem engedi át a nedvességet, könnyedén letakarítható egy szivacs segítségével, és még a penésszel szemben is ellenálló.


Létezik olyan speciális falfesték, ami tökéletes vízzáró réteget képez a falon       Fotó: freepik.com


Ugyanakkor használhatunk hajólakkot is, amivel átkenhetjük a falfestéket, de még a tapétát is vízállóvá tudjuk varázsolni vele. A hajólakk esetén ajánlott egy kisebb területen kipróbálni, hogy meg tudjuk nézni a végeredményt, ugyanis ez is egy fényesebb felületet eredményez, ami nem mindenki ízléséhez passzol.